Home / Άλλα Σπόρ / Στο Λιντς η ελληνική αποστολή για το Contender πινγκ πονγκ Νέων

Στο Λιντς η ελληνική αποστολή για το Contender πινγκ πονγκ Νέων

Με το καθιερωμένο τουρνουά πινγκ πονγκ νέων του Λιντς, που τιτλοφορείται ως «World Table Tennis Youth Contender» και διεξάγεται 11-14 Ιανουαρίου θα εκκινήσουν οι ελληνικές συμμετοχές για το 2023 στο άθλημα. Στο εναρκτήριο Οπεν της χρονιάς, παίρνουν μέρος τέσσερις αθλήτριες και ένας αθλητής μας από τρία διαφορετικά ηλικιακά επίπεδα.

Ήτοι, θα αγωνιστούν η 19χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου του Ολυμπιακού ΣΦΠ, η Κατερίνα Αλεξούδη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη του Ολυμπιακού, που είναι στα 17 τους χρόνια, η 16χρονη Ζωή Καζάκου του ΟΑ Χανίων και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης της Φιλία Ορεστιάδας, ο οποίος διάγει το 13ο έτος της ηλικίας του.

Η αποστολή αναχωρεί την Τρίτη και θα είναι παρών και ο Μανώλης Αλαρούπι από το προπονητικό τιμ του ΑΣΕΑ Καβάλας.

Στο Λιντς, στο μεταξύ, βρίσκεται ήδη και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Αυστρίας η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Το σαββατοκύριακο έγινε το τελικό στάδιο της διοργάνωσης, η ομάδα της, η Λιντς AG Φρόσμπεργκ, σήκωσε το τρόπαιο και η ίδια συνέδραμε στην επιτυχία με συμμετοχή σε όλα τα ματς, πλην του τελικού.

Οι Αυστριακοί διεξάγουν χρόνια στο Λιντς διεθνές τουρνουά και φυσικά το ενέταξαν και στον νέο θεσμό των WTT Youth Contender. Συναντούν κάθε χρόνο μεγάλη ανταπόκριση, εκατοντάδες ήταν οι δηλώσεις και φέτος με αγόρια και κορίτσια ν’ αγωνίζονται στις ίδιες ημέρες σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες, από την Under 11 έως την Under 19 και να έχουν και διπλό μικτό για παιδιά έως 15 και έως 19 ετών.

Στο «Tips Arena Linz», η Παπαδημητρίου (νούμερο 1 στον ελληνικό πίνακα των νεανίδων) θ’ αγωνιστεί μόνο στην κατηγορία U19. Η Μεραμβελλιωτάκη (Νο 6), η Αλεξούδη (Νο 5) και η Καζάκου (Νο 10) θα συμμετάσχουν στις κατηγορίες U17 και U19. Ο Αλεξούδης (νούμερο 2 στη χώρα στους παμπαίδες) θα διεκδικήσει το καλύτερο στις κατηγορίες U13 και U15. Τρία κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν παιχνίδια και στο διπλό μικτό.

Η Παπαδημητρίου με τον Σλοβάκο Σάμουελ Πάλουζεκ, η Αλεξούδη με τον Αυστριακό Σάμουελ Ρέικ και η Καζάκου με τον, επίσης, Αυστριακό Αλεξάντερ Ντουρ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*