Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Στο δρόμο που χάραξε ο Μιούρα: Πέντε 50άρηδες που θα έπαιζαν και σήμερα στη Super League

Στο δρόμο που χάραξε ο Μιούρα: Πέντε 50άρηδες που θα έπαιζαν και σήμερα στη Super League

Τα ποδοσφαιρικά γεράματα έρχονται πρόωρα.

Ειδικά στην Ελλάδα καταλήγουμε πανεύκολα στο συμπέρασμα ότι κάποιος «παίζει σαν παλαίμαχος» ή ότι «ήρθε για τα τελευταία ένσημα».

Πλέον αποδεικνύεται όμως ότι ο θείος (εκτός από το να κάτσει με τη νεολαία) μπορεί να την κάνει… κουτή στο γήπεδο.

Επιβεβαιώνεται ότι ο παλιός (για να μην πούμε ο παμπάλαιος) είναι αλλιώς.

Γιατί την ώρα που ο 36χρονος Βαλμπουενά βγάζει ασίστ πέφτοντας στο χορτάρι, από την Ιαπωνία ήρθε μια ακόμα ενθαρρυντικότερη είδηση για τις απανταχού γεροντάρες.

Η ανανέωση συμβολαίου που υπέγραψε στη Yokohama FC ο 54χρονος Καζουγιόσι Μιούρα!

Εξέλιξη που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι εύκολα θα μπορούσαν να συνεχίζουν την καριέρα τους και πέντε δικοί μας 50άρηδες παιχταράδες.

Όπως οι εξής

Γιώργος Μύρτσος (56)

Αφού συνεχίζει κανονικά την καριέρα του ο Βασίλης Καρράς (τυχαίο το παράδειγμα) γιατί να μην μπορεί και ο μέγας Μύρτσος; Ούτως ή άλλως τη μαγκιά και την αυτοπεποίθηση, που ανέκαθεν ήταν μεγαλύτερα προσόντα του από τα αθλητικά, εξακολουθεί να τα διαθέτει σε υπερθετικό βαθμό. Άσε πού τη δεδομένη χρονική στιγμή, με κλειστά τα μπουζούκια, θα ήταν περισσότερο συγκεντρωμένος από ποτέ στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Δημήτρης Σαραβάκος (61)

Παίζει και αύριο άμα του πουν! Αγνοώντας το πέρασμα των ετών και επιμένοντας προκλητικά να μη γερνάει, ο Τομ Κρουζ του ελληνικού ποδοσφαίρου (βάσει εκνευριστικής ανθεκτικότητας στον χρόνο) διατηρείται σε κάτι παραπάνω από εξαιρετική κατάσταση. Και δείχνοντας «μικρός» ακόμα και δεκαετίες αφότου του κόλλησε το παρατσούκλι, είναι βέβαιο ότι θα είχε (τουλάχιστον) ένα ποιοτικό ημίχρονο στη Λεωφόρο.

Τάσος Μητρόπουλος (57)

Στα 74 του ο Σιλβέστερ Σταλόνε παραμένει «κομμάτια». Μόλις το 2019 τόλμησε να εμφανιστεί ξανά ως «Ράμπο». Θα κώλωνε ο δικός μας ποδοσφαιρικός «Ράμπο» να μπει στο γήπεδο και ν’ αρχίσει ξανά να «πυροβολεί»; Με το επιβλητικό του ανάστημα και τον γνωστό τσαμπουκά του δεν είναι δύσκολο να τον φανταστείς να βάζει στα δίχτυα τους Σβάρνες και τα αντίστοιχα σοφτ… στοπεράκια της σύγχρονης εποχής.

Ντανιέλ Μπατίστα (56)

Στην εποχή του περνούσε αντιπάλους σαν σταματημένους και πηδούσε για κεφαλιά στον Θεό. Για χάρη του δονούταν η ατμόσφαιρα από το σύνθημα «έκανες το στάδιο μπ…ο, ρε Ντανιέλο, ρε Ντανιέλο». Ε, κρίνοντας από την εντυπωσιακή φόρμα που διατηρεί (και την έλλειψη αντιπάλου που ακόμα και σήμερα θα τον έριχνε κάτω), εύκολα θα μπορούσε -αν όχι το ΟΑΚΑ- κάποια μικρότερα γήπεδα να τα κάνει… άνω-κάτω.

Ίλια Ίβιτς (50)

Ως τεχνικός διευθυντής δεν στέριωσε για πολύ καιρό στην ΑΕΚ. Ως παίκτης όμως -με την κατάσταση που βρίσκονται οι Λιβάγια και Ολιβέιρα- εύκολα τους πετούσε ακόμα και σήμερα από την ενδεκάδα. Εξάλλου η ταχύτητα δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο. Δεδομένου λοιπόν ότι η μπάλα δεν ξεχνιέται (και ήξερε πολλή ο άτιμος), έστω και με κοστούμι και το φίνο ιταλικό σκαρπίνι του θα μπορούσε να κάνει παπάδες στην «Αγια-Σοφιά».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*