Home / Άλλα Σπόρ / Στον τελικό του LEN TROPHY πόλο γυναικών ο Εθνικός, παίζει ημιτελικά Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός

Στον τελικό του LEN TROPHY πόλο γυναικών ο Εθνικός, παίζει ημιτελικά Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός

Η απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υγρού στίβου να πετάξει εκτός διοργανώσεών της τις ρωσικές ομάδες, ήτοι τις Κίνεφ Κίρισι και Ουραλότσκα, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα πόλο γυναικών του Εθνικού να προκριθεί κατευθείαν στον τελικό του LEN Trophy, όπου θα αντιμετωπίσει σε δύο αγώνες την ουγγρική Ντουναϊσβάρος.

Τα συγκεκριμένα ματς θα διεξαχθούν μέσα σε λίγες μέρες, με τον πρώτο τελικό να έχει προγραμματιστεί για τις 26 του μήνα στη Βουδαπέστη και τη ρεβάνς τέσσερις μέρες αργότερα στο «Πέτρος Καπγέροφ».

Πέρα από το LEN Trophy, η αποβολή των ρωσικών συλλόγων έφερε αλλαγές και στην Ευρωλίγκα, αφού τη θέση των πρώην σοβιετικών ομάδων πήραν οι Πάντοβα και Ούιπεστ, που θα έπαιζαν υπό άλλες συνθήκες στο Final-4 του LEN Trophy, που δεν υφίσταται πλέον για τη φετινή σεζόν.

Έτσι, μετά την κλήρωση την Πέμπτη, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον έναν ημιτελικό του Final-4 την ουγγρική Ούιπεστ, ενώ στο δεύτερο ζευγάρι θα αναμετρηθούν Πάντοβα και Σαμπαντέλ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της LEN:

«Final Four στην Euro League, τελικός εντός και εκτός έδρας στο LEN Trophy

Μετά την απόφαση της επιτροπής της LEN να μην προσκαλέσει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές και αξιωματούχους σε εκδηλώσεις της LEN ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις, η LEN έλαβε απόφαση για τους αγώνες γυναικείων συλλόγων, καθώς και τη φάση των προημιτελικών, όπου συμμετείχαν δύο ρωσικές ομάδες.

Συμφωνήθηκε ότι μετά τον αποκλεισμό των Kinef Kirishi και Uralochka Zlatoust, οι αντίστοιχοι αντίπαλοι των προημιτελικών αυτών των δύο ομάδων, UVSE (HUN) και Padova (ITA), προκρίνονται εξ ορισμού στο Final Four της Euro League.

Αυτό αφήνει μόνο δύο ομάδες για να διεκδικήσουν το LEN Trophy -σε αυτή τη διοργάνωση δεν θα διεξαχθεί F4, αντίθετα, οι σύλλογοι Ντουναϊσβάρος (Ουγγαρία) και Εθνικός (Ελλάδα) θα παίξουν έναν τελικό εντός και εκτός έδρας.

Αναλυτικά, οι αναμετρήσεις στην τελική φάση των διοργανώσεων:

Final Four Euroleague (1-2 Απριλίου) Ημιτελικά

Ολυμπιακός (Ελλάδα)- Ουίπεστ (Ουγγαρία)

Σαμπαντέλ (Ισπανία)- Πάντοβα (Ιταλία)

Τελικός LEN Trophy

1ος τελικός, 26 Μαρτίου: Ντουναϊσβάρος (Ουγγαρία) – Εθνικός (Ελλάδα)

2ος τελικός, 30 Μαρτίου: Εθνικός (Ελλάδα) – Ντουναϊσβάρος (Ουγγαρία)»

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*