Home / Μπάσκετ / Στοίχημα, με «μηδέν» κόστος και ενδεχόμενα κέρδη ο Κουφός

Στοίχημα, με «μηδέν» κόστος και ενδεχόμενα κέρδη ο Κουφός

Όπως και στην καθημερινότητα, έτσι και στον αθλητισμό, η ζωή κάνει… κύκλους. Όταν ο Κώστας Κουφός συστηνόταν στο Παγκόσμιο μπασκετικό στερέωμα μέσω των εμφανίσεών του με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες, οι πληροφορίες ήθελαν τους αδελφούς Αγγελόπουλους να κάνουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να τον πείσουν πριν το ΝΒΑ, να κάνει το επαγγελματικό… αγροτικό του στον Ολυμπιακό. Η πορεία, όπως αποδείχθηκε, ήταν προδιαγεγραμμένη και ο 32ζχρονος έμεινε για έντεκα συναπτά έτη στις ΗΠΑ. Η τύχη τα έφερε έτσι, που τελικά οι δύο πλευρές συναντιόνται, υπό πολύ διαφορετικές βέβαια συνθήκες…

Η, μία ακόμα φέτος, ατυχία με τον τραυματισμό του Χασάν Μάρτιν, οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στο να κινηθούν αστραπιαία, σε μία κίνηση που από την… φύση της έχει ήδη συζητηθεί αρκετά και έχει πολλαπλές ερμηνείες. Αρχικά, είναι λογικό να υπάρχουν ερωτηματικά για την αγωνιστική του κατάσταση, καθώς, εκτός από το μάλλον κακό πέρασμά του από την ΤΣΣΚΑ (σ.σ. τραυματίστηκε βέβαια πριν την έναρξη της σεζόν και άργησε να μπει στο rotation), έχει στις πλάτες του πολύμηνη απουσία, όπου έκανε μόνο ατομικές προπονήσεις. Η λογική λέει πως αν ο Ολυμπιακός είχε ακόμα πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ, δύσκολα θα πήγαινε σε αυτή την λύση. Όμως η τωρινή κατάσταση το ευνοεί.

Ίσως μάλιστα η απόκτηση του Κουφού, να ήταν αναγκαία από πιο νωρίς μέσα στην σεζόν, διότι τα χαρακτηριστικά του λείπουν πολύ από την ομάδα και είναι αναγκαία ξανά στο σύγχρονο μπάσκετ. Δεν έχει νόημα όμως να στεκόμαστε περισσότερο στο παρελθόν, αλλά στο τώρα και κυρίως στο αύριο. Οι «ερυθρόλευκοι» καλύπτουν για οκτώ-εννέα παιχνίδια το κενό στο «5», δίνοντας στον παίκτη μία δεύτερη ευκαιρία να δείξει πως μπορεί να αντεπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο. Το κασέ του είναι πλέον πολύ πιο προσιτό, όχι όμως και αμελητέο, οπότε η ομάδα αποδεικνύει πως συνεχίζει να προσπαθεί, για το παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον. Αν ο Κουφός επανέλθει σε μία καλή κατάσταση και στην συζήτηση που θα γίνει σε αυτή την περίπτωση το καλοκαίρι, συμφωνήσει να παίξει και του χρόνου στο ΣΕΦ, το στοίχημα θα έχει κερδηθεί.

Είναι έμπειρος, ξέρει καλά το παιχνίδι, έχει μέγεθος, παιχνίδι στο ποστ και καλό σουτ από μέση απόσταση, και αν μπορέσει να φτάσει στο σημείο να προσφέρει δεκαπέντε ποιοτικά λεπτά, η θέση «5» μαζί με τον Χασάν Μάρτιν και κάτι πιο δυναμικό στο «4»-«5» από τον Ζαν-Σαρλ θα είναι σαφώς πιο πλήρης και πιο πολυμορφική την νέα σεζόν. Αν πάλι ο Κουφός δεν επανέλθει, χωρίς καμία δέσμευση οι δυο πλευρές θα προχωρήσουν παρακάτω. Καλώς ή κακώς, ο Ολυμπιακός δεν έχει την δυνατότητα να αποκτήσει και πολλούς άλλους σέντερ-δεινόσαυρους, καθώς και είναι δυσεύρετοι και κοστίζουν κοντά στα 2-3 εκατομμύρια έκαστος. Ο κανονικός Κουφός σε μία λογική τιμή, είναι λοιπόν πολυτέλεια και αναβάθμιση. Επίσης δεν πιάνει θέση ξένου και σε περίπτωση επιστροφής στις εγχώριες διοργανώσεις, αυτό θα είναι πολύτιμο.

Ένα ακόμα θετικό της κίνησης, είναι πως ίσως ο Γιώργος Μπαρτζώκας να κατάλαβε πως είναι αναγκαία πλέον η παρουσία ενός παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά. Ακόμα και ο καλύτερος και εξυπνότερος προπονητής έχει δικαίωμα στο λάθος, αρκεί να αναθεωρεί και να τα διορθώνει. Αυτόματα και υπό την προϋπόθεση πως συμβούν όλα τα παραπάνω που αναφέραμε για τον 32χρονο σέντερ, ο σχεδιασμός θα γίνει σε πιο στέρεες βάσεις απ’ ότι το περυσινό καλοκαίρι. Τα ενδεχόμενα κέρδη της μεταγραφής λοιπόν μπορεί να είναι πολλά, και το ρίσκο μηδαμινό. Ας κριθούν όλα στο παρκέ


Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*