Home / Βόλεϊ / Στις 24 Οκτωβρίου η έναρξη της Volley League

Στις 24 Οκτωβρίου η έναρξη της Volley League

Επίσης, η Λίγκα αποφάσισε η κλήρωση της διοργάνωσης να πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου. Επίσης, την κατάργηση των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8, οπότε θα μετρά η θέση που θα καταλαμβάνουν οι ομάδες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στις συγκεκριμένες τέσσερις θέσεις, όπως και τη μη συμμετοχή της ένατης ομάδας της κανονικής περιόδου στα πλέι άουτ.

Επίσης, όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 12ης και 11ης ομάδας είναι επτά ή περισσότεροι βαθμοί, η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απευθείας στην Α2 και όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 11ης και 10ης ομάδας είναι επτά ή περισσότεροι βαθμοί, η 11η ομάδα θα υποβιβάζεται, επίσης, απευθείας στην Α2. Τέλος, το θέμα της συμμετοχής του Ηρακλή παραπέμφθηκε στην ΕΕΑ.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις:

1.Η έναρξη του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ θα γίνει 24 Οκτωβρίου 2015.

2.Η κλήρωση του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ θα γίνει στην Αθήνα την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.

3.Η προκριματική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2015 θα διεξαχθεί πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

4.Ο Φοίνικας Σύρου, ο Παναθηναϊκός και η Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 κατέθεσαν υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2015.

5.Κατάργηση των πλέι οφ για τις θέσεις κατάταξης από την πέμπτη έως την όγδοη θέση.

6.Η ένατη ομάδα της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου δεν θα μετέχει των πλέι άουτ.

7.Όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 12ης και 11ης ομάδας είναι επτά ή περισσότεροι βαθμοί, η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απευθείας χωρίς πλέι άουτ.

8.Όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 11ης και 10ης ομάδας είναι επτά ή περισσότεροι βαθμοί, η 11η ομάδα θα υποβιβάζεται απευθείας χωρίς πλέι άουτ.

9.Έγινε ενημέρωση για θέματα των κεντρικών χορηγιών και συνεργασιών με ΟΠΑΠ και NOVA.

10.Αντιπροσωπεία της ΕΣΑΠ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΕΟΠΕ για να συζητηθούν θέματα, όπως η αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, τα παράβολα των αλλοδαπών που αγωνίζονται στη Volleyleague ΟΠΑΠ, προϋποθέσεις wild card κλπ.

11.Συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής του Ηρακλή στο νέο πρωτάθλημα και αποφασίστηκε να διατυπωθούν οι θέσεις της ΕΣΑΠ σε επιστολή που θα σταλεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία είναι και η αρμόδια για την αδειοδότηση των ΤΑΑ στο νέο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*