Home / Άλλα Σπόρ / Στις 17, 23 του μήνα οι ημιτελικοί της Μπογκόρια του Γκιώνη στο Europe Cup

Στις 17, 23 του μήνα οι ημιτελικοί της Μπογκόρια του Γκιώνη στο Europe Cup

Η Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη ετοιμάζεται για τους δύο ημιτελικούς του Europe Cup, της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στην επιτραπέζια αντισφαίριση και μέσα σε αυτό το πνεύμα βρίσκεται απόλυτα και ο τοπ Έλληνας αμυντικός, καθώς έχει επιστρέψει δυναμικά στη δράση και πηγαίνει πολύ καλύτερα με το πρόβλημα στον αχίλλειο.

Το επόμενο εμπόδιο του πολωνικού κλαμπ είναι η ιταλική Απουάνια Καράρα. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για τις 17 Φεβρουαρίου στη γειτονική χώρα και η δεύτερη για τις 23 Φεβρουαρίου στο Μαζοβιέσκι.

Στο μεταξύ, ο Γκιώνης, αλλά και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, συνεχίζουν τα ματς στην πολωνική Λίγκα, ενώ ο τρίτος Έλληνας της… παρέας, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης είναι σε στάδιο αποθεραπείας μετά την επέμβαση στο γόνατο.

Ο Γκιώνης προπονείται εδώ και λίγες ημέρες με την ομάδα του και αγωνίστηκε αρχικά την Παρασκευή. Στο 3-1 σετ στην έδρα της Τορούν, τοποθετήθηκε πρώτος παίκτης και σημείωσε δύο ατομικές νίκες. Πρώτα εναντίον του Τόμας Κοτόβσκι με 3-2 σετ κι έπειτα κόντρα στον Νταμιάν Βέντερλιχ με 2-0 σετ.

Οι ενοχλήσεις στο πόδι δεν τον εγκαταλείπουν, βέβαια, αλλά, εκτός του ότι είναι αισθητά μικρότερες, η επαναφορά σε κανονική κατάσταση, μετά από κάθε ματς, γίνεται γρηγορότερα.

Η Μπογκόρια, που βρίσκεται στο γκρουπ των πρωτοπόρων στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος κι έχει εξασφαλισμένη παρουσία στα πλέι οφ, αντιμετώπισε τη Δευτέρα το βράδυ εκτός έδρας και τη Γιάροσλαβ, την ομάδα του Αγγελάκη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν και πάλι δυνατός ως πρώτος παίκτης, επικράτησε και στα δύο ατομικά παιχνίδια του, όμως η ομάδα του έχασε με 3-2 σετ. Το ματς κρίθηκε στο διπλό και με οριακή διαφορά και νωρίτερα ο 42χρονος αμυντικός είχε νικήσει τον Σάιμον Μπραντ με 3-0 σετ και τον Ινδό Σατιγιάν Γκνανασεκαράν με 2-1 σετ.

Η κανονική διάρκεια τελειώνει σε τρεις αγωνιστικές και θ’ ακολουθήσουν τα πλέι οφ της οκτάδας.

Ο Γκιώνης είναι πλέον έτοιμος να βοηθήσει και στη νέα ευρωπαϊκή πρόκληση. Ονειρεύεται την είσοδο στον τελικό του Europe Cup και αργότερα την κατάκτηση του τροπαίου, έχει τονίσει, άλλωστε, ότι αυτός είναι ο στόχος της Μπογκόρια. Μετά την πολυήμερη αποχή του, ενίσχυσε την ομάδα του στην οκτάδα της Ευρώπης και συνέβαλε στην πρόκριση με ανατροπή απέναντι στη δανέζικη Ρόσκιλντε.

Η USD Απουάνια Καράρα απέκλεισε στα προημιτελικά την Τοπ Σπιν Μεσίνα, επίσης από την Ιταλία. Αποδείχτηκε πολύ δυνατή, μάλιστα, καθώς πέτυχε δύο νίκες με 3-0 σετ. Τη βασική της τριάδα συγκροτούν ο Ιταλός Μιχάι Μπομποσίκα, ο Σλοβάκος Λούμπομιρ Πίστεϊ και ο Κροάτης Αντρέι Γκάσινα, ο οποίος φέτος έχει συμφωνήσει και με τον Παναθηναϊκό και πριν από δέκα μέρες είχε έρθει στην Ελλάδα για τα πλέι οφ της Α1, που τελικά αναβλήθηκαν.

Στον άλλο ημιτελικό, θ’ αναμετρηθούν στις 18 και 25 του μήνα η αυστριακή Βιενέρ Νόισταντ και η ισπανική Μπόργκες.

Πλήρη δραστηριότητα έχει στην πολωνική Λίγκα και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος με την Όρλις 1924. Στη δεύτερη φάση, το κλαμπ βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που αγωνίζονται για την παραμονή, την Παρασκευή επικράτησε με 3-1 σετ εντός έδρας της Πολόνια Μπίτομ και την Κυριακή έχασε εκτός έδρας 3-2 σετ από την Ολύμπια Γκρούντιζ.

Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας σε απλό και διπλό ανδρών κατέβαλε στον πρώτο αγώνα τον Γιάκαμπ Φολβάρσκι με 3-2 σετ, ενώ την Κυριακή έχασε με το ίδιο σκορ από τον Ρώσο Βασίλι Λακέεφ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*