Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Στη λίστα των 100ρηδων ξένων ο Γκρέι

Στη λίστα των 100ρηδων ξένων ο Γκρέι

Τις 100 συμμετοχές στην Basket League εφτασε ο Στίβεν Γκρέι στη χθεσινή νίκη του Περιστερίου επί του Άρη (71-84).

Ο Αμερικανός φόργουορντ άρχισε την διαδρομή του στις 10 Δεκεμβρίου του 2016 (Δόξα Λευκάδας-Λαύριο 63-64) και χθες έγινε ο 76ος ξένος στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992-93) που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό αγώνων και μέσα σε αυτή τη λίστα βρίσκονται ακόμη έξι παίκτες της φετινής Basket League. Είναι οι Μίλαν Μιλόσεβιτς, Ματ Λοτζέσκι, Κέβιν Λάνγκφορντ, Γιόνας Ματσιούλις, Τόρλιν Φιτζπάτρικ και Γουίλ Χάτσερ.

Στο μεταξύ, με το μοναδικό επιθετικό ριμπάουντ που είχε στο «Nick Galis Hall», ο Γιάννης Μπουρούσης έγινε ο όγδοος επιθετικός ριμπάουντερ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Έφτασε τα 585 και ξεπέρασε τον Τόνι Κόστνερ.

Δύο ρεκόρ καριέρας έκανε ο Ζώης Καράμπελας. Ο διεθνής γκαρντ σημείωσε 18 πόντους, πέντε περισσότερους από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του καθώς είχε 13 στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2018-19, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το άλλο ρεκόρ καριέρας που κατέρριψε στο Αλεξάνδρειο ο Καράμπελας, ήταν στο ranking. Στατιστικά αυτό ήταν το καλύτερο από τα 45 παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League. Αυτό δείχνουν οι 19 βαθμοί που είχε στο σύστημα αξιολόγησης, δύο περισσότεροι από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2018-19.

Το Περιστέρι είχε 22/29 δίποντα και το 75,86% είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση μετά το 76% που είχε την περασμένη Κυριακή ο Παναθηναϊκός στο Λαύριο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι πέντε παίκτες των «κυανοκίτρινων» ήταν απόλυτα εύστοχοι. Ο ΜακΛίν με 6/6, ο Καράμπελας με 5/5, ο Τζόουνς με 4/4, ο Κρόκετ με 3/3 και ο Βασιλόπουλος με 1/1. Ωστόσο το ρεκόρ της φετινής Basket League παραμένουν τα 8/8 που είχε ο Κιθ Λάνγκφορντ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Κολοσσό H Hotels.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*