Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Στην ώρα του το φινάλε της σεζόν μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ-Πότε πάνε οι ρεβάνς Κυπέλλου

Στην ώρα του το φινάλε της σεζόν μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ-Πότε πάνε οι ρεβάνς Κυπέλλου

Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τη Μαρσέιγ στο Europa Conference League ασφαλώς δεν ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη, ωστόσο απέτρεψε έναν τεράστιο πονοκέφαλο για το καλεντάρι ως το τέλος της σεζόν. Αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» προχωρούσε και στα ημιτελικά θα ήταν αδύνατο να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική χρονιά στην ώρα της, με τους ποδοσφαιριστές να την πληρώνουν βλέποντας τις μέρες ξεκούρασής τους να «πετσοκόβονται». Πλέον όμως η κατάσταση έχει απλοποιηθεί…

Όλα δείχνουν πως η σεζόν θα ολοκληρωθεί ομαλά και όπως είχε προγραμματιστεί εξ αρχής, δηλαδή με τον τελικό του Κυπέλλου το Σάββατο 21 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως τη Μεγάλη Εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί οι πρώτοι ημιτελικοί, Παναθηναϊκός-Λαμία τη Μεγάλη Τετάρτη (20/4, 19:00) και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός τη Μεγάλη Πέμπτη (21/4, 19:30).

Μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ «ελευθερώνονται» δύο ημερομηνίες για δράση μεσοβδόμαδα, η 28η Απριλίου και η 4η Μαΐου. Αρχικά το πλάνο προέβλεπε να διεξαχθεί στις 28 Απριλίου η έκτη αγωνιστική των playoffs της Super League, ωστόσο είναι πιθανό σε συνεννόηση της λίγκας με την ΕΠΟ να οριστούν εκεί οι ρεβάνς του Κυπέλλου. Εφόσον αυτό συμβεί, τότε θα προστεθεί μία ακόμη εμβόλιμη αγωνιστική στα playoffs, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα playoffs εγκαίρως. Υπενθυμίζεται πως εκτός των άλλων εκκρεμεί και ο αναβληθείς αγώνας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική των playoffs.

Αν ο ΠΑΟΚ προκρινόταν, θα ήταν πρακτικά αδύνατο η σεζόν να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τις 28 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως ο πρωταθλητής (φαβορί ο Ολυμπιακός) με τα υπάρχοντα δεδομένα θα παίξει στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League (5-6 και 12-13 Ιουλίου) ή στον δεύτερο, εφόσον δεν κατακτήσει το Champions League η Βιγιαρεάλ (19-20 και 26-27 Ιουλίου). Επίσης, οι τρεις ελληνικές ομάδες του Europa Conference League θα λάβουν μέρος στον δεύτερο προκριματικό γύρο παίζοντας τα πρώτα ματς 21 και 28 Ιουλίου.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*