Home / Ποδόσφαιρο / Στην τελική ευθεία για το νέο προπονητή η ΕΠΟ

Στην τελική ευθεία για το νέο προπονητή η ΕΠΟ

Ο αγώνας με τη Ρουμανία πέρασε, ευτυχώς χωρίς η Εθνική να γνωρίσει νέα ήττα και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης καλείται να υλοποιήσει τη δέσμευση που ανέλαβε μετά το παιχνίδι με τους Φινλανδούς στο Φάληρο, όταν δήλωσε στα δύο τελευταία παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2016, τον Οκτώβριο, η ελληνική ομάδα θα έχει νέο προπονητή.

Το θέμα του ομοσπονδιακού εκλέκτορα μπαίνει λοιπόν στην τελική ευθεία του, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι το ζήτημα θα ολοκληρωθεί, κατά πάσα πιθανότητα, εντός των προσεχών δύο εβδομάδων. Την υπόθεση χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Γκιρτζίκης και παρά τη φημολογία ή μάλλον την ονοματολογία που έχει αναπτυχθεί εσχάτως, ο πρώτος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου κινείται υπό άκρα μυστικότητα.

Ποιος θα λάβει το χρίσμα ως ο νέος «εκλεκτός»; Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πάγκος της Εθνικής συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελεί δέλεαρ για αρκετούς τεχνικούς, καθώς η Ομοσπονδία έχει δεχθεί περισσότερα από 20 βιογραφικά. Στην αξιολόγηση που έγινε προκρίθηκαν πέντε με έξι περιπτώσεις, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να έχει ήδη πραγματοποιήσει ραντεβού με τουλάχιστον τρεις από τους υποψήφιους.

‘Ανεση χρόνου δεν υπάρχει κι αυτό είναι σαφές, αφού τα παιχνίδια του Οκτώβρη με Βόρεια Ιρλανδία και Ουγγαρία θα είναι πολύτιμα για το νέο εκλέκτορα της Εθνικής, προκειμένου να αντιληφθεί την κατάσταση και να κάνει μια πρώτη αξιολόγηση του υλικού σε πραγματικές, δηλαδή σε αγωνιστικές συνθήκες αλλά και να ξεκινήσει το σχεδιασμό ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ρωσίας, το 2018, που θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο.

Τον ξένο τεχνικό που θα αναλάβει στ΄ αλήθεια τα ηνία και θα «σφραγίσει» τα αποδυτήρια αναμένουν με ανυπομονησία και οι διεθνείς, οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο είναι θύματα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, καθώς στην πορεία των προκριματικών είδαν να εναλλάσσονται στον πάγκο τρεις προπονητές. Τον απρόσιτο και «ψυχρό» Κλάουντιο Ρανιέρι αντικατέστησε ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος όμως ήρθε σε σύγκρουση με τους άμεσους συνεργάτες του και απομακρύνθηκε για να αναλάβει υπηρεσιακός ο Κώστας Τσάνας, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει αφού ο αντίκτυπος είχε φτάσει στα αποδυτήρια.

Το πρώτο ζητούμενο για τη διοίκηση της ΕΠΟ είναι ο νέος κόουτς, εκτός της εμπειρίας του, να μπορεί να επιβάλει την πειθαρχία και την προσωπικότητά του στους παίκτες, όπως είχε συμβεί με τους Ότο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος. Ίσως γι αυτό, άλλωστε, κάποιοι από τους υποψήφιους είναι συμπατριώτες του «Χερ Ότο», με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συζητήσεις, μεταξύ άλλων, με τους Φέλιξ Μάγκατ και Μπερντ Σούστερ. Στο τραπέζι υπάρχει και το όνομα του Αλεχάντρο Σαμπέγια, ο οποίος οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως οι απαιτήσεις του είναι αρκετά πάνω από τις 500.000 ευρώ που έχει θέσει ως «ταβάνι» η ΕΠΟ, εκτός κι αν υποχωρήσει.

Η ισπανική αγορά αποτελεί επίσης πεδίο αναζήτησης, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει εξαιρετικά δείγματα με την παρουσία τεχνικών στους πάγκους ομάδων της Super League, όμως σε κάθε περίπτωση οι χειρισμοί του κ. Γκιρτζίκη είναι εξαιρετικά λεπτοί και… διακριτικοί προκειμένου να αποφευχθούν διαρροές, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, καθώς όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, με την Εθνική ομάδα να δηλώνει απούσα από μεγάλη διοργάνωση ύστερα από 11 χρόνια (παρένθεση το Μουντιάλ το 2006), δεν υπάρχει όχι απλώς ώρα αλλά ούτε λεπτό για χάσιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*