Home / Άλλα Σπόρ / Στην πρώτη εθνική κατηγορία της Σουηδίας με τη Λίκεμπι η Τσεκούρα

Στην πρώτη εθνική κατηγορία της Σουηδίας με τη Λίκεμπι η Τσεκούρα

Η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα υπέγραψε για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 στη σουηδική Λίκεμπι (Lyckeby Btk), η οποία αγωνίζεται στην πρώτη εθνική κατηγορία πινγκ πονγκ και εδρεύει στο ομώνυμο χωριό στη νοτιοανατολική πλευρά της σκανδιναβικής χώρας.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών το 2018 και δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού το 2019 θα έχει παράλληλα τη δυνατότητα ν’ αγωνίζεται στην ελληνική Α1 κατηγορία.

Αυτό κάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια με τις ξένες ομάδες της και η Σουηδία θα γίνει η τρίτη χώρα, στην οποία θα ζήσει την εμπειρία διασυλλογικού πρωταθλήματος. Προέρχεται από τις National κατηγορίες της Γαλλίας, ενώ παλιότερα είχε αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της Τσεχίας.

Η 27χρονη Τσεκούρα πραγματοποίησε μεταγραφή σ’ ένα από τα παραδοσιακά δυνατά κλαμπ της Σουηδίας, μάλιστα έχει έξτρα λόγο να κάθεται και για προπονήσεις όσο μπορεί περισσότερο. Αγωνίζεται με «δοντάκι» στο backhand και στο Λίκεμπι ειδικεύονται στο παιχνίδι με αυτά τα κομπίνα-λάστιχα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το σωματείο άρχισε τη σπουδαία πορεία του ο Ματίας Φαλκ, σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής του διπλού ανδρών και δευτεραθλητής κόσμου στο απλό ανδρών το 2019, που αγωνίζεται με «δόντι» στο forehand.

Στο ίδιο κλαμπ, εξελίχτηκε κι άλλος ένας πολύ αξιόλογος Σουηδός αθλητής του σήμερα, ο Φαμπιάν Άκερστρομ, που έχει το κομπίνα λάστιχο στο backhand.

Η αθλήτρια της Εθνικής ομάδας γυναικών δεν έχει συμφωνήσει για συγκεκριμένο αριθμό αγώνων. Θα πάει στη Σουηδία τον Οκτώβριο για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και θα βοηθήσει με όσο γίνεται περισσότερες συμμετοχές. Γνωρίζει από τώρα ότι ανάμεσα στις συμπαίκτριές της θα είναι η διεθνής Ολλανδέζα Κλέρι Χέλερ, ενώ η ομάδα στοχεύει βασικά στην παραμονή κι, από ‘κει και πέρα, όσο πιο ψηλά γίνεται.

Η μετακίνηση της Τσεκούρα επιβεβαιώνει και τη δυναμική που έχει αναπτύξει η ελληνική γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση στη Σουηδία. Προηγήθηκε η πετυχημένη θητεία πρωταθλητριών μας, όπως η Κατερίνα Τόλιου, η Φιλαρέτη Εξάρχου, η Γεωργία Ζαβιτσάνου, η Χριστίνα Φίλη, η Μαρία Χριστοφοράκη, ενώ μην ξεχνάμε ότι η τελευταία ζει στη Σουηδία και τους τελευταίους μήνες εργάζεται στην ομοσπονδία της χώρας ως προπονήτρια και ως υπεύθυνη σχεδιασμού για την ανάπτυξη του γυναικείου πινγκ πονγκ.

Έγινε γνωστή μία ακόμα ελληνική συμμετοχή σε WTT Youth Contender. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Αγγελική Ευμορφιάδη δήλωσαν ν’ αγωνιστούν στο τουρνουά της Σλοβενίας, που θα γίνει στο Ότοτσεκ. Η διοργάνωση αρχίζει με τους αγώνες των κοριτσιών, που διαρκούν από τις 30 Αυγούστου έως τη 1 Σεπτεμβρίου. Η Παπαδημητρίου παίρνει μέρος στην ηλικιακή κατηγορία Under 19 και η Ευμορφιάδη στην ίδια, αλλά και στην Under 17.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*