Home / Διονύσης Δεσύλλας / Στην περίοδο που δεν είναι καλός, τον «εκτελούν» οι διαιτητές

Στην περίοδο που δεν είναι καλός, τον «εκτελούν» οι διαιτητές

*Είναι ο Παναθηναϊκός κακός το τελευταίο διάστημα; «Ναι», είναι η απάντηση. Οι «πράσινοι» περνούν μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Ήττες από Αστέρα, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για την ομάδα, μα και κρίσιμη για τη μάχη που δίνει για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

*Το «τριφύλλι» δεν πραγματοποιεί τις εμφανίσεις που βλέπαμε για περίπου ένα δίμηνο κι αυτό πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του.. Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα σε μερικά ματς. Εξαίρεση αποτελεί ένα διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΟΦΗ, μέχρι την αποβολή του Βιγιαφάνιες. Στο παιχνίδι της Τούμπας έχει γίνει λανθασμένη διαχείριση από τον πάγκο, ενώ ορισμένοι παίκτες παρουσιάζονται «σκασμένοι». Αν αυτά τα συνδυάσουμε με τις απουσίες, τις τιμωρίες και τους τραυματισμούς, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός έχει χαμηλή απόδοση. Κάνει ποδοσφαιρική «κοιλιά» κι αυτό είναι γεγονός.

*Εδώ, όμως, μπαίνει κι ένα ακόμη στοιχείο. Κατά την περίοδο του πράσινου ντεφορμαρίσματος, υπάρχουν ξεκάθαρες διαιτητικές αδικίες για τον Παναθηναϊκό. Σε μια εποχή κακή αγωνιστικά για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, οι «πράσινοι» ζουν το απόλυτο θέατρο του παραλόγου με τους ρέφερι. Το… κακό ξεκίνησε από τον Βόλο και την αποβολή του Σάντσες. Στην ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης κανείς δε μίλησε για τη διαιτησία. Μπορεί ο Σιδηρόπουλος να τα έκανε μούσκεμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το πέναλτι του Σάντσες ήταν και δικαίως δόθηκε για τους φιλοξενούμενους. Στα άλλα δυο, όμως, που ακολούθησαν είδαμε ντροπιαστικά πράγματα από Καραντώνη και Τρεϊμάνις.

*Στην Κρήτη έγιναν πολλά- και τα οποία καταγράψαμε- με κυριότερο το πέναλτι που δε δόθηκε στο Βιτάλ και στέρησε από τον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να κάνει το 1-3 και να βάλει μεγάλες βάσεις για το «διπλό». Στη Θεσσαλονίκη, ο Λετονός έκλεισε τα μάτια σε ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι και επίσης δεν έδωσε τη δυνατότητα στο «τριφύλλι» να έχει τη σοβαρή πιθανότητα για το 0-2. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, με τη λήξη του αγώνα θα κάναμε μια διαφορετική συζήτηση. Πολύτιμοι βαθμοί χάθηκαν και αυτό δε γυρίζει πίσω…

*Η κακή απόδοση μιας ομάδας είναι μια κουβέντα που βάζουμε στο τραπέζι σε συνδυασμό με την κριτική που πρέπει να γίνεται. Οι διαιτητικές «εκτελέσεις» μια διαφορετική. Δεν ισχύει το περίφημο «παίξε εσύ την μπάλα σου και κέρδισε και τη διαιτησία». Τέτοιες θέσεις και απόψεις είναι… παλιομοδίτικες και φυσικά στερούνται σοβαρότητας. Όταν δεν είσαι καλός σε ένα ματς το πληρώνεις, αλλά όχι πάντα. Μπορεί να πάρεις το αποτέλεσμα που θες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν, όμως, έχεις απέναντί σου και μια διαιτησία εχθρική, τότε δεν έχεις καμία ελπίδα. Αυτό πληρώνουν οι πράσινοι το τελευταίο διάστημα και δεν είναι ντροπή να το λέμε. Ντροπή είναι να κλείνουμε τα μάτια σε τέτοιες περιπτώσεις και να μην καταγράφουμε την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που λέει ότι έχει γίνει κλοπή βαθμών και μάλιστα σε κρίσιμη περίοδο.

*Που βρισκόμαστε τώρα; Σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία οι νίκες είναι όχι απλώς απαραίτητες, αλλά υποχρεωτικές. Οι πράσινοι πρέπει να καθαρίσουν το μυαλό τους, να ανασυνταχθούν και να δουν με ηρεμία τη συνέχεια, παίρνοντας ΜΟΝΟ τρίποντα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Λαμία στη Λεωφόρο. Οι ισορροπίες στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου είναι λεπτές. Όλα διαφοροποιούνται κάθε αγωνιστική, αλλά ο στόχος αυτός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί. Βήμα – βήμα, λοιπόν, άμεση ανάκαμψη, πλέι οφ και στη συνέχεια συζητάμε και τα υπόλοιπα για το τι πρέπει να συμβεί το καλοκαίρι, προκειμένου το επίπεδο της ομάδας να αλλάξει για τα καλά…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*