Home / Ομάδες / Στην παράταση η Ρεάλ κατέκτησε το Σούπερ Καπ

Στην παράταση η Ρεάλ κατέκτησε το Σούπερ Καπ

Με 3-2 τη Σεβίλη

Aθήνα

«Εφτάψυχη» αποδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Χωρίς τους Ρονάλντο και Μπέιλ κι ενώ βρέθηκε να χάνει με 1-2 έως το 92΄, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν αρνήθηκε να «παραδοθεί» και στην παράταση με το γκολ του Καρβαχάλ στο 119΄ επικράτησε με 3-2 της Σεβίλης στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που διεξήχθη στο Τροντχάιμ.

Η «βασίλισσα», όπως και το 2014 στο Κάρντιφ νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια τους Ανδαλουσιάνους και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν και τρίτο στην ιστορία της στη διοργάνωση. Στο πρώτο του επίσημο ματς στον πάγκο των Ανδαλουσιάνων ο Χόρχε Σαμπάολι έφτασε κοντά στο να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο, παρ΄ όλα αυτά η ομάδα του απέτυχε να πάρει το δεύτερο τρόπαιο, μετά το 3-0 επί της Μπαρτσελόνα το 2006 στο Μονακό. Η Σεβίλη ηττήθηκε για τρίτη σερί χρονιά στο Super Cup Ευρώπης, μετά το 2014 από τη Ρεάλ με 0-2 και πέρυσι στον αλησμόνητο αγώνα της Τιφλίδας με 4-5 στην παράταση από τη Μπαρτσελόνα.

Με το φοβερό σουτ του Μάρκο Ασένσιο έξω από την περιοχή, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 21΄, αλλά πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι Ανδαλουσιάνοι έφτασαν στην ισοφάριση. «Δράστης» στο 41΄ ο Φράνκο Βάσκες με σουτ μέσα από την περιοχή.

Η Σεβίλη ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και με το πέναλτι του Κονοπλιάνκα στο 72΄(το κέρδισε ο Βιτόλο από τον Ράμος) ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό και προηγήθηκε με 2-1. Την τελευταία λέξη στο ματς, όμως, είχε ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος διόρθωσε το λάθος που έκανε στο 72΄ και με κεφαλιά σε άδεια εστία στο 93΄ έστειλε το ματς στην παράταση (να σημειωθεί πάντως ότι το γκολ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ).

Εκεί, όπου τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμη περισσότερο για τη Σεβίλη, καθώς στο 93΄ ο Κολοτζιέτζακ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε. Το ματς εξελίχθηκε σε μονόλογο των «μερένγκες» που έχασαν αρκετές ευκαιρίες και τελικά δικαιώθηκαν στο 119΄ με το υπέροχο γκολ του Καρβαχάλ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κασίγια, Μαρσέλο, Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Ίσκο (66΄ Μόντριτς), Κασεμίρο, Κόβασιτς (73΄ Χάμες Ροντρίγκες), Ασένσιο, Μοράτα (62΄ Μπενζεμά), Λούκας

ΣΕΒΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Ρίκο, Κολοτζιέτζακ, Καρίκο (51΄ Ραμί), Παρέχα, Κιγιοτάκε, Ιμπόρα (74΄ Κρανεβίτερ), Βάσκες, Ν΄Ζονζί, Βιτόλο, Βιέτο (67΄ Κονοπλιάνκα), Μαριάνο

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*