Home / Μπάσκετ / Euroleague / Στα χέρια των ομάδων η Euroleague, «ψαλίδι» στις αρμοδιότητες Μπερτομέου!

Στα χέρια των ομάδων η Euroleague, «ψαλίδι» στις αρμοδιότητες Μπερτομέου!

Σταματά να είναι το απόλυτο «αφεντικό» στην Euroleague ο Τζόρντι Μπερτομέου μετά τη σημερινή (11/6) σύσκεψη της ECA! Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή της απόφασης που είχε ληφθεί οχι σε θεσμικό επίπεδο από τον Απρίλιο.

Οι μέτοχοιαποφάσισαν με ψήφους 11-0 τo «ψαλίδι» στις αρμοδιότητες του Ισπανού παράγοντα, με τη δυνατότητά του να λαμβάνει τις αποφάσεις ουσιαστικά μόνος του να εκλείπει. Έτσι, οι ομάδες παίρνουν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους ακόμη και για ζητήματα εμπορικής φύσεως (πχ. τηλεοπτικά δικαιώματα).

Ορισμένες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως προς το παρόν, αναφέρουν πως ο 62χρονος θα τεθεί και εκτός ΔΣ και θα παραμείνει στη θέση του CEO.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης στον Μπερτομέου που εκδηλώθηκε με την «επανάσταση των 7» (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Εφές, Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Ζαλγκίρις, Αρμάνι) φαίνεται πως περνάει πλέον σε πρακτική εφαρμογή. Μένει να φανεί αν πλέον ο επικεφαλής της διοργάνωσης στον 21ο αιώνα τίθεται εκτός… τραπεζιού ή θα καταφέρει να διατηρήσει έστω και μέρος της ισχύος του με νέους ελιγμούς.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*