Home / Άλλα Σπόρ / Στα ίδια Σαββατοκύριακα οι αναμετρήσεις τίτλου Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην Α1 ανδρών και γυναικών

Στα ίδια Σαββατοκύριακα οι αναμετρήσεις τίτλου Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην Α1 ανδρών και γυναικών

Οι κληρώσεις για τα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στην αγωνιστική περίοδο 2022-2023, έφεραν μία σύμπτωση.

Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ και ο Παναθηναϊκός ΑΟ τα δύο κορυφαία σωματεία, που εμφανίζονται και φέτος ως βασικοί διεκδικητές του τίτλου, είναι να συναντηθούν στα ίδια Σαββατοκύριακα της Α1 κατηγορίας σε άνδρες και γυναίκες.

Οι αναμετρήσεις τους επίσης, είναι να γίνουν στην Αττική, απλά δεν έχουν βγει ακόμη οι τόποι διεξαγωγής, όπως και το ωρολόγιο πρόγραμμα. Προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες των αγωνιστικών διημέρων κι εκεί συμπίπτουν οι «κόντρες» των δύο παραδοσιακών αντιπάλων. Όλες οι ομάδες, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη φετινή Α1 δήλωσαν ν’ αγωνιστούν, δηλαδή 10 στους άνδρες και 8 στις γυναίκες. Στη Θεσσαλονίκη και τα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Βορείου Ελλάδας διενεργήθηκαν και οι κληρώσεις της Α2 εθνικής κατηγορίας με 8 ομάδες στους άνδρες (από τις 10 που είχαν δικαίωμα να δηλώσουν) και ισάριθμες στις γυναίκες.

Οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να δουν αναρτημένες τις κληρώσεις στον ιστότοπο των διοργανώσεων της ομοσπονδίας, το https://app.ttscore.io/customer/24 κι αφού μπουν στο πρωτάθλημα που τους ενδιαφέρει και πάνε στα announcements.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών εκκρεμεί αίτημα του σωματείου Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. για αναβολή και μετακίνηση της αγωνιστικής του διημέρου 1-2/10/2022 λόγω του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού (Τσενγκντού, Κίνα, 30/09-09/10). Τα αίτημα θα εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΦΟΕπΑ. Η κλήρωση των διασυλλογικών Β’ Εθνικής, Τοπικών κατηγοριών και Τοπικού Κυπέλλου θα γίνει την Τετάρτη 14 /9.

Θυμίζουμε ότι στα διασυλλογικά πρωταθλήματα τα ματς θα κρίνονται φέτος υπέρ της ομάδας, που θα φτάνει πρώτη στις 4 επί μέρους νίκες. Όχι στις 3, όπως εφαρμοζόταν τα τελευταία χρόνια, ενώ αν χρειαστεί θα έχει και διπλό στο 3-3.

Στην Α1 των ανδρών το πρώτο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού θα έρθει στην 8η αγωνιστική και το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου 2022. Για τον 2ο γύρο οι δύο ομάδες θ’ αναμετρηθούν στο τελευταίο διήμερο και συγκεκριμένα στις 11-12 Μαρτίου 2023 για τη 16η αγωνιστική.

Στην Α1 γυναικών ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστούν πρώτη φορά στην 4η αγωνιστική στις 12-13 Νοεμβρίου. Το αντίστοιχο ματς του 2ου γύρου θα γίνει στο φινάλε της διοργάνωσης με τυπικά γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Προέκυψε για τη 12η αγωνιστική, στις 11-12 Μαρτίου. Το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών θα κάνει εκκίνηση στις 29-30 Οκτωβρίου 2022 και το αντίστοιχο των γυναικών το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου.

Να δούμε την 1η αγωνιστική στα εθνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα:

Στην Α1 ανδρών την 1 Οκτωβρίου 2022 (Αττική):

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

ΟΕΑ Ρεθύμνου-Ολυμπιακός ΣΦΠ

Ίφιτος Πατρών-ΑΣ Πέρα Αθηνών

ΑΣΕΑ Καβάλας-ΟΑ Χανίων

ΑΟ Ταταύλα-ΓΑΣ Ελευσίς

Στην Α1 γυναικών στις 29 Οκτωβρίου 2022 (Φλώρινα, Αττική):

Παναθηναϊκός-ΧΑΝΘ

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας

Ολυμπιακός-ΑΕΚ

ΑΣ Πέρα Αθηνών-ΑΟ Άρης 2006

* Στη Φλώρινα τα δύο πρώτα ματς, στην Αττική τα δύο επόμενα

Στην Α2 ανδρών στις 29 Οκτωβρίου 2022 (Αττική):

ΟΕΑ Θεσσαλονίκης-Φοίνικας Αγ. Σοφίας

ΑΟ Πεύκης-Άρης Νικαίας

ΑΕ Αθηνά-Φάρος Αλεξανδρούπολης

Ποσειδών Λουτρακίου-Φιλία Ορεστιάδας

Στην Α2 γυναικών την 1 Οκτωβρίου 2022 (Αττική):

Φοίνικας Αγ. Σοφίας-Φοίνικες Πάτρας

Αθηνά Μαγκουφάνας-Τελαμών Σαλαμίνας

ΠΚΔ Ταύρου-ΔΑΟ Ταύρου

ΓΑΟ Πειραιά-ΑΣΕΑ Καβάλας

ΟΡΙΑΚΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ YOUTH STAR CONTENDER ΤΗΣ Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Από το αγώνισμα του διπλού μικτού για αθλητές και αθλήτριες έως 19 ετών άρχισε την Παρασκευή 09/09 στα Σκόπια τους αγώνες της στο WTT Youth Star Contender της Β. Μακεδονίας η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Η 18άχρονη διεθνής, που απέκτησε μέσω παγκόσμιας κατάταξης τα δικαίωμα συμμετοχής στην υψηλότερη βαθμίδα των Youth Contender, συνεργάστηκε με τον Ταλ Ισραέλι από το Ισραήλ. Πέρασαν bye τον γύρο των «16» του διπλού μικτού και σε σπουδαίο προημιτελικό κάμφθηκαν με 3-2 σετ από το 1ο φαβορί, τους Γιασασβίν Γκομπράντε/Όσκαρ Μπιριέλ από την Ινδία και το Πουέρτο Ρίκο αντίστοιχα. Προηγήθηκαν με 2-1 σετ, είχαν και την ευκαιρία να επικρατήσουν στα 4 σετ, αλλά στο τέλος ηττήθηκαν στα… σημεία (7-11, 11-7, 16-14, 11-13, 7-11).

Στο Sport Centre Boris Trajkovski η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων περνάει αρχίζει αύριο Σάββατο 10/09 την προσπάθειά της στο απλό Under 19. Έχει κληρωθεί στο 8ο και τελευταίο γκρουπ και συναντά τη Γαλλίδα Πριτίκα Παβάντε (επικεφαλής), τη Νάομι Πράνκοβιτς από τη Γερμανία και τη Σοφία Σλίβκα από την Πολωνία. Οι δύο πρώτες αθλήτριες από κάθε γκρουπ περνάνε στο κυρίως ταμπλό.

Η Παπαδημητρίου αγωνίζεται και στο διπλό νεανίδων με συμπαίκτρια τη Σόφι Έρλι από την Ιρλανδία. Αύριο το απόγευμα αντιμετωπίζουν στον 1ο γύρο (σ.σ. των «16») τις Κροάτισσες Χάνα Αράποβιτς/Ντόρα Κόσιτς.

* Τον οριστικό πίνακα με τις χώρες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επικείμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, ανακοίνωσε η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF) την Παρασκευή 09/09. Η Ελλάδα δεν θα έχει παρουσία στο Τσενγκντού της Κίνας, όπως ήταν από καιρό ξεκάθαρο, ενώ λόγω πολέμου εξακολουθούν να είναι εκπαραθυρωμένες η Ρωσία και η Λευκορωσία.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*