Home / Άλλα Σπόρ / Σταματούρος-Παπαδημητρίου πρωταθλητές Ελλάδας στο διπλό μικτό επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Σταματούρος-Παπαδημητρίου πρωταθλητές Ελλάδας στο διπλό μικτό επιτραπέζιας αντισφαίρισης

O Γιώργος Σταματούρος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας του διπλού μικτού ανδρών-γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2022-2023. Το δίδυμο του Ολυμπιακού κατέκτησε στο Αμύνταιο της Φλώρινας τον τίτλο στην επανεμφάνιση του αγωνίσματος στο πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ύστερα από 13 χρόνια. Στον τελικό, που έκλεισε νωρίς το βράδυ στις 25/03, ανήμερα της εθνικής επετείου, το πρώτο μέρος της κορυφαίας διοργάνωσης, κατέβαλλε τους Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και Κωνσταντίνα Παρίδη του Παναθηναϊκού με 3-1 σετ. Νωρίτερα είχαν ολοκληρωθεί οι αγώνες του Σαββάτου στο απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες. Θυμίζουμε ότι αύριο Κυριακή 26/03, που ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα, τα ρολόγια θα πρέπει να δείχνουν μία ώρα μπροστά. Στο κλειστό γυμναστήριο της βορειοελλαδίτικης κωμόπολης αγωνίζονται 60 αθλητές και αθλήτριες. Η ΕΦΟΕπΑ είχε από το μεσημέρι ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ μέσα από το κανάλι της ΕΦΟΕπΑ στο youtube.

Το διπλό μικτό άρχισε από τον γύρο των «32» με συνολικά 21 συμμετοχές. Για το χρυσό μετάλλιο αναμετρήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί, με τους Κωνσταντινόπουλο/Παρίδη να είναι στην κορυφή των νοκ άουτ και τους Σταματούρο/Παπαδημητρίου στη βάση (συνδυασμός δεξιόχειρα με αριστερόχειρα και στις δύο περιπτώσεις). Αποδείχτηκε κρίσιμο το 1ο σετ, όπου οι αθλητές του Ολυμπιακού γύρισαν την κατάσταση από 6-8. Έκαναν με διαφορά το 2-0 στα σετ και όταν το ζευγάρι του Παναθηναϊκού μείωσε το σκορ έδειξαν μεγάλη σταθερότητα για να φτάσουν στο τελικό 3-1.

Στα ημιτελικά τα φαβορί επικράτησαν σχετικά εύκολα. Εκεί αποκλείστηκαν ο Σωκράτης Γιαννούτσος με την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη του Ολυμπιακού και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος με τη Χριστίνα Αθανασοπούλου (Παναθηναϊκός/Φοίνικας Αγίας Σοφία Πειραιά) και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Νωρίτερα, στα προημιτελικά, ο Γιαννούτσος με τη Μεραμβελλιωτάκη έφτασαν στη νίκη με 3-2 απέναντι στους Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη/Ιωάννα Γερασιμάτου με απίστευτη ανατροπή από 4-10 στο 5ο σετ! Επίσης, οι Κ. Κωνσταντινόπουλος/Αθανασοπούλου απέκλεισαν με 3-0 σετ το 3ο φαβορί, τους Τάσο Ρηνιώτη/Αλίκη Κιούφη. Την απονομή των επάθλων έκανε ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ και πρόεδρος του ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας Γιώργος Λυγούρας.

Τα αποτελέσματα της 8άδας:

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνα Παρίδη (Παναθηναϊκός)-Ζήσης Δουκέρης/Χρυσή Φωτιάδου (ΟΑ Χανίων-ΑΕΚ) 3-1

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος/Χριστίνα Αθανασοπούλου (Παναθηναϊκός/Φοίνικας Πειραιά)-Τάσος Ρηνιώτης/Αλίκη Κιούφη (Ολυμπιακός) 3-0

Σωκράτης Γιαννούτσος/Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)-Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης/Ιωάννα Γερασιμάτου (Ταταύλα/ΑΕΚ) 3-2

Γιώργος Σταματούρος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός)-Αλέξανδρος Μαδέσης/Στέλλα Τζαρίδου (ΑΕΚ/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) 3-0

Τα αποτελέσματα της 4άδας:

Γ. Κωνσταντινόπουλος/Παρίδη-Κ. Κωνσταντινόπουλος/Χριστίνα Αθανασοπούλου 3-0

Σταματούρος/Παπαδημητρίου-Γιαννούτσος/Μεραμβελλιωτάκη 3-0

Η εξέλιξη του τελικού:

Γ. Κωνσταντινόπουλος/Παρίδη-Σταματούρος/Παπαδημητρίου 1-3 (8-11, 5-11, 11-8, 3-11)

ΟΙ 16ΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 8ΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ

Την πρώτη πράξη του πρωταθλήματος αποτέλεσαν οι κληρώσεις νωρίς το βράδυ της Παρασκευής 24/03. Εκεί καταγράφηκε το μοναδικό αρνητικό γεγονός στην αθλητική εκδήλωση, το οποίο όμως δεν εμπεριέχει ευθύνη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Τελευταία ώρα μειώθηκαν οι συμμετοχές κατά 5 στους άνδρες και κατά 4 στις γυναίκες. Με εξαίρεση μία ακύρωση συμμετοχής, οι υπόλοιποι αθλητές έμειναν αναγκαστικά εκτός αγώνων διότι υπάρχουν οι σαφείς οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς την ομοσπονδία (οδηγίες στην πορεία της σεζόν και όχι από την αρχή της) για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που αναφέρει ότι αθλητικό σωματείο, το οποίο δεν έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του στο ηλεκτρονικό μητρώο, δεν μπορεί να συμμετέχει σε διοργανώσεις, που δίνουν μόρια. Έτσι, στις κληρώσεις μπήκαν τελικά 34 αθλητές και 26 αθλήτριες, ενώ η Τεχνική Επιτροπή αποφάσισε για τα αγωνίσματα του διπλού να δώσει την ευκαιρία σε αθλητές/τριες, που έμειναν ξαφνικά χωρίς συμπαίκτη/τρια, να κλείσουν επί τόπου άλλον παρτενέρ.

Επίσης λόγω αυτής της εξέλιξης και της μείωσης των αγώνων, οι διοργανωτές έβγαλαν νέο πρόγραμμα. Αύριο Κυριακή το πρόγραμμα αρχίζει στις 09:40, αλλά οι τελικοί υπολογίστηκαν νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη ώρα, ήτοι στις 13:40 του διπλού και στις 14:20 του απλού.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν αρχικά 6 γκρουπ και στο απλό γυναικών 5, ενώ ένας αριθμός φαβορί πέρασε απευθείας στο ταμπλό. Στους αγώνες του Σαββάτου 25/03 ξεχώρισε η νίκη του Γιάννη Κούτρα επί του «χάλκινου» βαλκανιονίκη εφήβων σε τρία αγωνίσματα, Σωκράτη Γιαννούτσου, με 3-1 σετ. Σημειώθηκε στον γύρο των «32».

Στο 2ο γκρουπ του απλού ανδρών προέκυψε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ του Ηρακλή Κερασίδη (ΔΑΟ Ταύρου), του Δημήτρη Σταθουλόπουλου (Άρης 2006) και του Κώστα Σωτηρίου (Σάρισες Φλώρινας). Στα μεταξύ τους παιχνίδια μάλιστα, είχαν από μία νίκη με το ίδιο σκορ (3-1 σετ)! Μέτρησαν οι πόντοι κι εκεί είχε καλύτερο απολογισμό ο Κερασίδης για να πάρει την πρόκριση στο ταμπλό με τη 2η θέση. Νίκη-έκπληξη, έστω και χωρίς αντίκρισμα, σημείωσε ο Σωτήρης Σαπάκος (ΟΕΑ Θεσσαλονίκης) στο 1ο γκρουπ επί του διεθνή Σωκράτη Γιαννούτσου, που ήταν νούμερο 1 φαβορί στη φάση των ομίλων. Επικράτησε με 3-1 σετ, αλλά είχε χάσει ήδη τις πιθανότητες πρόκρισης, όπως και ο Γιαννούτσος είχε εξασφαλίσει πρόκριση με πρωτιά.

Τριπλή ισοβαθμία δημιουργήθηκε και στο 5ο γκρουπ του απλού γυναικών. Είχαν από 4 βαθμούς η Χριστίνα Αθανασοπούλου (Φοίνικας Πειραιά), η Γεωργία Γιάγκου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) και η Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας). Θετικό συντελεστή από τους μεταξύ τους αγώνες είχε η Αθανασοπούλου και πήρε τη 2η προνομιούχο θέση για τα νοκ άουτ.

Στον ιστότοπο https://app.ttscore.io/customer/24/event/582 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βλέπουν on line τα αποτελέσματα των αγώνων.

Σε χώρο της σάλας, που δημιουργήθηκε ακριβώς δίπλα από τον αγωνιστικό, τοποθετήθηκαν 5 τραπέζια, όπου οι αθλητές μπορούσαν να προθερμαίνονται όλες τις ώρες. Το γυμναστήριο επισκέφτηκε σήμερα η αντιδήμαρχος Αθλητισμού στον δήμο Αμυνταίου Ελένη Γυρίκη.

Τα ζευγάρια της 16άδας στο απλό και της 8άδας στο διπλό ανδρών και γυναικών, όπως εμφανίζονται στα ταμπλό

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Παναθηναϊκός)-Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

Αναστάσιος Καριοφυλλίδης (ΟΕΑ Θεσσαλονίκης)-Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός)

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός)-Ηρακλής Κερασίδης (ΔΑΟ Ταύρου)

Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (ΑΟ Ταταύλα)-Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός)-Ιάκωβος Αϊβατίδης (ΑΕΚ)

Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)-Ζήσης Δουκέρης (ΟΑ Χανίων)

Δημήτρης Κορδούτης (ΟΕΑ Ρεθύμνου)-Αναστάσιος Γιοβάς (ΟΕΑ Θεσσαλονίκης)

Νίκος Αντωνιάδης (Παναθηναϊκός)-Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κωνσταντίνα Παρίδη (Παναθηναϊκός)-Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)

Κατερίνα Αλεξούδη (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)-Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΕΚ)

Χρυσή Φωτιάδου (ΑΕΚ)-Άλκηστις Κασίμη (ΠΚΔ Ταύρου)

Αλίκη Κιούφη (Ολυμπιακός)-Χριστίνα Αθανασοπούλου (Φοίνικας Πειραιά)

Ιωάννα Γερασιμάτου (ΑΕΚ)-Μαρία Κρεάνγκα (Ολυμπιακός)

Ζωή Καζάκου (ΟΑ Χανίων)-Έλενα Σοφρά (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)-Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας)

Δήμητρα Πετσίβα (ΑΣΕΑ Καβάλας)-Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Κωνσταντίνος Αγγελάκης/Νίκος Αντωνιάδης (Παναθηναϊκός)-Δημήτρης Κορδούτης/Σωκράτης Γιαννούτσος (ΟΕΑ Ρεθύμνου/Ολυμπιακός)

Ζήσης Δουκέρης/Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (ΟΑ Χανίων/ΑΟ Ταταύλα)-Αναστάσιος Καριοφυλλίδης/Αναστάσιος Γιοβάς-Αλχαζίδης (ΟΕΑ Θεσσαλονίκης)

Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)-Γιάννης Βλοτινός/Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός)-Παντελής Τριανταφυλλίδης/Ιάκωβος Αϊβατίδης (ΔΑΟ Ταύρου/ΑΕΚ)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Αλίκη Κιούφη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)-Δέσποινα Άμπα/Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας/ΑΕΚ)

Θεοδώρα Γιάγκου/Γεωργία Γιάγκου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)-Κατερίνα Αλεξούδη/Λεμονιά Γκαϊντατζή (Εθνικός Αλεξανδρούπολης/ΑΕΚ)

Στέλλα Τζαρίδου/Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης/Ολυμπιακός)-Μαρία Κρεάνγκα/Ζωή Καζάκου (Ολυμπιακός/ΟΑ Χανίων)

Κωνσταντίνα Παρίδη/Ιωάννα Γερασιμάτου (Παναθηναϊκός/ΑΕΚ)-Κυριακή Κουλιούρη/Έλενα Σοφρά (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*