Home / Stoiximan Super League / Στάικος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Πιστεύω πως ο ΠΑΣ μπορεί να τα καταφέρει, στις λεπτομέρειες θα κριθεί το πρωτάθλημα»

Στάικος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Πιστεύω πως ο ΠΑΣ μπορεί να τα καταφέρει, στις λεπτομέρειες θα κριθεί το πρωτάθλημα»

Για τη μάχη του ΠΑΣ Γιάννινα για παραμονή στη Stoiximan Super League μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Στάικος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε και στην εικόνα του φετινού πρωταθλήματος, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στην κορυφή αλλά και στην «ουρά», ενώ τόνισε πως τα πάντα θα κριθούν σε μία λεπτομέρεια, στο φινάλε της σεζόν.

«Σίγουρα εκείνοι που πέφτουν τα φώτα πάνω τους και είναι και Έλληνες, είναι ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι ποδοσφαιριστές που είναι άξιοι και έχουν μεγάλο ταλέντο. Το τελευταίο διάστημα ένας παίκτης που είχα αρκετό καιρό, ο Πήλιος, δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει και μακάρι να συνεχίσει. Σταθερά αξία είναι ο Φορτούνης του Ολυμπιακού. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε όλες τις ομάδες, η επιστροφή του Μπακασέτα στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό. Μας αρέσει να βλέπουμε Έλληνες παίκτες στις ομάδες μας», ανέφερε ερωτώμενος για τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει.

Μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Στάικος μίλησε στον Μανώλη Μουσουράκη για:

-τη μάχη των playouts και το εάν ο ΠΑΣ Γιάννινα προλαβαίνει να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση: «Όπως και την περσινή σεζόν, έτσι και φέτος, βλέπουμε πως θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος. Όσον αφορά τον ΠΑΣ, επειδή ήμουν εκεί για ενάμιση χρόνο και επειδή οι προπονητές σχεδιάζουμε με κύκλους, πίστευα και ακόμη πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει.

Πέρυσι είχαμε τον ίδιο πρώτο κύκλο με φέτος και καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά φέτος στον δεύτερο γύρο δεν συγκέντρωσε τους βαθμούς που θα έπρεπε και για αυτό είναι σε δύσκολη θέση. Με μία νίκη, όμως, θα μπει ξανά δυνατά στη διεκδίκηση της παραμονής του. Βλέπουμε γενικά τις ομάδες αλλαγμένες, όπως τον Βόλο, που έχει αλλάξει εικόνα με τον κ. Κόντη».

-το φετινό πρωτάθλημα: «Παίζει ρόλο η προσέγγιση και οι νέες γενιές προπονητών, αλλά και όλη η ατμόσφαιρα του ποδοσφαίρου, αφού τα ερεθίσματα που έχουμε δεν είναι όπως πριν από 20 χρόνια. Φέτος και πέρυσι, θεωρώ ότι είναι τα πιο ανταγωνιστικά μας πρωταθλήματα, και στην κορυφή και για την παραμονή.

Όλες οι μεγάλες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι μεγάλος, ενώ παράλληλα έχουν τη δική τους βελτίωση οι μικρές ομάδες. Φαβορί για την κορυφή δεν υπάρχει, αφού στα τελευταία ματς βλέπουμε πως υπάρχουν αλλαγές για την πρώτη θέση. Θα κριθεί στην ημέρα που θα βρίσκονται οι παίκτες και οι ομάδες, καθώς ένα παιχνίδι μπορεί να κριθεί από μία λεπτομέρεια. Όπως έγινε και πέρυσι, άλλωστε…».

-τους ποδοσφαιριστές που έχει ξεχωρίσει: «Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πολλούς παίκτες. Σίγουρα εκείνοι που πέφτουν τα φώτα πάνω τους και είναι και Έλληνες, είναι ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι ποδοσφαιριστές που είναι άξιοι και έχουν μεγάλο ταλέντο. Το τελευταίο διάστημα ένας παίκτης που είχα αρκετό καιρό, ο Πήλιος, δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει και μακάρι να συνεχίσει. Σταθερά αξία είναι ο Φορτούνης του Ολυμπιακού. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε όλες τις ομάδες, η επιστροφή του Μπακασέτα στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό. Μας αρέσει να βλέπουμε Έλληνες παίκτες στις ομάδες μας».

-τους παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν το βήμα παραπάνω, όπως ο Σωτήρης Τσιλούλης που έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με την ΑΕΚ ενόψει της επόμενης σεζόν: «Πάντα υπάρχουν παίκτες, όπως ο Τσιλούλης που κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα με τη Λαμία, η οποία άξια μπήκε στα πλέι οφ. Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο γκρουπ, όπως ήταν ο Πήλιος και φέτος υπάρχουν κάποια παιδιά, αν και δεν είναι εύκολη αυτή η διαδρομή. Θεωρώ ότι υπάρχουν και παιδιά στον Βόλο, που την περσινή σεζόν ήταν στα πλέι οφ. Όπως ο Σιέλης, ένας καλός αμυντικός με ταχύτητα, και πιστεύω ότι θα μπορούσε να πάει σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες».

-την ευρωπαϊκή πρόκληση των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στους «8» του Europa Conference League: «Καταρχάς, να δώσουμε συγχαρητήρια. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη χώρα μας να βρίσκονται δύο ελληνικές ομάδες στους οκτώ. Νομίζω ότι μπορούν να κοιτάξουν κάθε αντίπαλο απ’ αυτούς που έρχονται. Και την Μπριζ και τη Φενέρμπαχτσε. Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε συνέχεια. Μακάρι και από τους δύο, αλλά σίγουρα θα έχουμε ελληνική συνέχεια. Οι ομάδες μας είναι έτσι δομημένες, είναι έτσι τα χαρακτηριστικά των παικτών και η καθοδήγηση που έχουν από τον πάγκο και οι διοικήσεις τους που οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Ελπίζουμε να είμαστε και αποτελεσματικοί».

-τη μάχη της Εθνικής Ελλάδος στα playoffs του Nations League: «Αναμφίβολα είναι μια κρίσιμη εβδομάδα. Έρχονται αγώνες, στους οποίους, εντάξει, είμαστε το φαβορί, όμως έχουν περάσει οι εποχές που οι εθνικές ομάδες όπως το Καζακστάν ή και άλλες θεωρούνταν σίγουρες νίκες. Πρέπει να προσέξουμε πολύ, το ξέρουν καλύτερα φυσικά οι ιθύνοντες. Και εδώ όμως έχω μια πεποίθηση και σιγουριά ότι η εθνική μας θα τα καταφέρει και ότι θα την απολαύσουμε στο επερχόμενο Euro».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:



Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*