Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Σπανού: «Έχουμε μάθει στα δύσκολα, θα τα δώσουμε όλα στο Eurobasket»

Σπανού: «Έχουμε μάθει στα δύσκολα, θα τα δώσουμε όλα στο Eurobasket»

Η Εθνική γυναικών έδωσε τα πρώτα της φιλικά ενόψει του επερχόμενου Eurobasket μετρώντας δύο νίκες επί της Ουγγαρίας και η Άρτεμις Σπανού μίλησε για τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτά, αλλά και για την ανυπομονησία με την οποία περιμένει τη μεγάλη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα φιλικά: «Δώσαμε τρία παιχνίδια με την Ουγγαρία. Για πρώτα φιλικά και με δεδομένο ότι τα κορίτσια που είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις ενσωματώθηκαν αργά στην ομάδα δείξαμε καλή εικόνα… Ξεκινώντας με νίκες η ομάδα αποκτά και ψυχολογία. Υπάρχουν πολλά, βέβαια, πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε σε επίθεση, άμυνα και ομαδικό κομμάτι. Αλλά γι’ αυτό γίνονται τα φιλικά, για να δούμε την ομάδα μας, να διορθώσουμε αυτά που πρέπει και να είμαστε έτοιμες στις 17 Ιουνίου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Η Εθνική έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο στα φιλικά, ωστόσο, η προετοιμασία έχει ακόμα αρκετό δρόμο. «Κρατάω την ενέργεια που βγάλαμε στο παρκέ… Είχαμε βελτίωση και αυτός είναι ο στόχος, να είμαστε δηλαδή καλύτερες παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε και τα επόμενα φιλικά με πιο δυνατούς αντιπάλους που θα δείξουν πιο πολλά πράγματα για την ομάδα και τον χαρακτήρα μας».

Για το επερχόμενο Eurobasket: «Έχουμε να βρεθούμε σε Ευρωμπάσκετ από το 2017. Το περιμένω πως και πως. Θα είναι μια δύσκολη διοργάνωση. Θα έχουμε και αρκετές ρούκι στην ομάδα που δεν έχουν βρεθεί στο παρελθόν σε Ευρωμπάσκετ. Στόχος είναι να είμαστε 100% έτοιμες για τους επίσημους αγώνες. Πρόκειται αναμφίβολα για δυνατές ομάδες και ο όμιλός μας είναι δύσκολος. Αν τις βάλω σε σειρά δυναμικότητας Σερβία, Ιταλία και Μαυροβούνιο. Σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι με Μαυροβούνιο, το θέλουμε πολύ όπως και ο αντίπαλός μας. Από την αρχή ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Έχουμε μάθει στα δύσκολα και θα τα δώσουμε όλα στα τρία παιχνίδια του ομίλου μας».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*