Home / Μπάσκετ / Euroleague / Σοβαρεύτηκε και «πάτησε» την Βαλένθια η Βιλερμπάν

Σοβαρεύτηκε και «πάτησε» την Βαλένθια η Βιλερμπάν

Ένας Κάλινιτς δεν μπορεί να φέρει την… άνοιξη.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια του Σέρβου φόργουορντ (18π.), η Βιλερμπάν επικράτησε άνετα της Βαλένθια 90-77 στη Γαλλία, με φοβερό πεντάλεπτο στην τέταρτη περίοδο.

Οι Γάλλοι που είχαν σε καλή μέρα τον Ουίλιαμ Χάουαρντ (17π.), ήταν αρκετά εύστοχοι πίσω από τα 6,75 με 9/20 τρίποντα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ξεκολλήσουν από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας (7-14).

Από την άλλη οι Ισπανοί (11-10), έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μπουν στην οκτάδα και έτσι άνοιξαν τον δρόμο για τον Ολυμπιακό, που με νίκη στο Κάουνας θα σκαρφαλώσει στην έκτη θέση.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να αποσπαστούν στο σκορ και την διαφορά να μην ξεφεύγει πάνω από τους τέσσερις πόντους. Ο Κάλινιτς ξεκίνησε… ζεστά με έξι πόντους, την στιγμή που για τους Γάλλους ο Γιαμπουσέλε ανέλαβε να ηγηθεί επιθετικά.

Ένα νεκρό διάστημα της Βαλένθια στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν αρκετό για να αρπάξει την ευκαιρία η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ και να αποσπαστεί στο σκορ έως και το +8 (38-30). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 40-34, με τους Ισπανούς να ψάχνουν μια αντίδραση για να περάσουν μπροστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επιστρέψουν και να ανατρέψουν την διαφορά, όμως ο σταθερός ρυθμός της ομάδας της Λιόν δεν επέτρεψε να διαρκέσει για πολύ αυτό. Στραζέλ και Καουντί ήταν αυτοί που κράτησαν την Βιλερμπάν μπροστά.

Περισσότερα σε λίγο…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*