Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Σε πρώτο πλάνο ο Ματ Τόμας για τον Ολυμπιακό, αλλά…

Σε πρώτο πλάνο ο Ματ Τόμας για τον Ολυμπιακό, αλλά…

Ένας από τους παίκτες που απασχολεί έντονα τον Ολυμπιακό εδώ και λίγες εβδομάδες είναι ο Ματ Τόμας -ο οποίος, μάλιστα, μόλις πριν από λίγες ημέρες (4 Αυγούστου) μπήκε στα 27 του χρόνια.

Ο Τόμας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τους Πειραιώτες, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον έχει πολύ ψηλά στη λίστα του για τη θέση του περιφερειακού, γνωρίζοντας, ωστόσο και ο ίδιος ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Και ο λόγος είναι απλός.

Ο Ματ Τόμας, που «κόπηκε» από τους Τζαζ λίγους μήνες αφότου τον πήραν από τους Ράπτορς, έχει ως προτεραιότητά του να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Ο Ολυμπιακός -που έκανε κρούση και όταν ακόμη είχε συμβόλαιο στους Τζαζ- όταν έμαθε πως ο παίκτης δεν θα συνεχίζει στην ομάδα της Γιούτα, φέρεται να τον ρώτησε εκ νέου για το ενδεχόμενο να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, λαμβάνοντας, ωστόσο, την παραπάνω απάντηση, ότι, δηλαδή, θα περιμένει να δει τι προτάσεις θα έχει από τον «μαγικό κόσμο» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι Πειραιώτες, ωστόσο, δεν… πτοήθηκαν και τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως χτύπησαν ξανά την πόρτα του ατζέντη του, πιο πολύ για να δηλώσουν «παρών» στην περίπτωση, τελικά, που ο Τόμας δεν βρει αυτό που θέλει στο NBA και αναγκαστεί να ψαχτεί στην Ευρώπη. Καταλαβαίνει κανείς πως όσο ο 27χρονος γκαρντ δεν βρίσκει τον επόμενο σταθμό του στην Αμερική, ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει στο… θαύμα της απόκτησης ενός εξαιρετικού παίκτη -για τον οποίο, πάντως, υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας.

Ο Τόμας έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Iowa State και στη συνέχεια βρέθηκε στην Ισπανία για λογαριασμό της Ομπραντόριο. Εκεί είχε 15,4 πόντους με 45,9% στα τρίποντα, για να έρθει η μετακόμιση στη Βαλένθια, με 11,4 πόντους με 48,5% στα τρίποντα στο πρωτάθλημα και 12,7 πόντους με 47,7% στα τρίποντα στο Eurocup. Ακολούθησαν οι Τορόντο Ράπτορς από το 2019 έως το 2021 και τους τελευταίους μήνες οι Τζαζ. Στη regular season του ΝΒΑ «έγραψε» 86 συμμετοχές στην τελευταία διετία, έχοντας 4 πόντους με 41% στο τρίποντο, 1,2 ριμπάουντ και 0,5 ασίστ μέσο, ενώ αγωνίστηκε 13 φορές και στα πλέι οφ, όπου μέτρησε 2,4 πόντους πάλι με 41% από τα 7,25μ., 1,2 ριμπάουντ και 0,5 ασίστ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*