Home / Ποδόσφαιρο / Σε δημοπρασία τα σημαντικότερα αναμνηστικά από την καριέρα του Πελέ

Σε δημοπρασία τα σημαντικότερα αναμνηστικά από την καριέρα του Πελέ

Η αξία ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια

Αθήνα
Το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής του συλλογής αποφάσισε να πουλήσει ο Πελέ. Αντικείμενα μυθικής ποδοσφαιρικής αξίας θα τεθούν σε δημοπρασία τον Ιούνιο (7 και 9/6) από τον οίκο «Julien’s Auctions» στο Λος Αντζελες, με προσδοκώμενη συνολική αξία που ξεπερνά το 1.000.000 δολάρια.

Ξεχωρίζει το αναμνηστικό αντίγραφο του «Ζιλ Ριμέ» που έχει στην κατοχή του ο Πελέ από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958, του πρώτου από τα τρία που κατέκτησε με τη Βραζιλία.

Η αξία του υπολογίζεται στις 600.000 δολάρια, ενώ από 100.000 δολάρια αναμένεται να αποφέρουν τα τρία μετάλλια από τα Μουντιάλ του 1958, του 1962 και του 1970. Επίσης, θα δημοπρατηθούν φανέλες των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε, διάφορα αναμνηστικά και η μπάλα με την οποία, το 1969, σημείωσε το 1000ό γκολ της καριέρας του ως παίκτης της Κόσμος Νέας Υόρκης.

«Αφού παραχώρησε ένα σημαντικό μέρος της συλλογής μου στην πόλη του Σάντος, αποφάσισα να επιτρέψω σε οπαδούς και συλλέκτες την πρόσβαση σε ένα κομμάτι της Ιστορίας. Ένα μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Pequeno Principe, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία παίδων στη Βραζιλία» είπε ο θρύλος του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου, το «Μαύρο Διαμάντι» που έχει κλείσει πλέον τα 75.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*