Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Σεβίλη και Βιγιαρεάλ θέλουν να ολοκληρώσουν την ισπανική κυριαρχία

Σεβίλη και Βιγιαρεάλ θέλουν να ολοκληρώσουν την ισπανική κυριαρχία

Οι ημιτελικοί…

Aθήνα

Θα αναδειχθεί τελικά με το Europa League ένα Grand Slam για την Ισπανία; Η Σεβίλη, κάτοχος του τροπαίου θα δύο τελευταία χρόνια, και Βιγιαρεάλ μπορεί να παρουσιαστούν σε ένα ισπανικό τελικό της διοργάνωσης, στην Βασιλεία στις 18 Μαίου, εφόσον απόψε απλά καταφέρουν να υπερασπιστούν ότι έκαναν στις πρώτες ημιτελικές αναμετρήσεις απέναντι σε Σαχτάρ Ντόνετσκ και Λίβερπουλ.

Επιβεβαιώνοντας παράλληλα την απόλυτη κυριαρχία των Ισπανών στην Ευρώπη, αφού μόλις χθες οριστικοποιήθηκε ο ισπανικός τελικός στο Champions League, ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης. Μία εξαιρετική προοπτική Grand Slam για την La Liga!

Η Βιγιαρεάλ κέρδισε με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Madrigal, και έτσι θα παρουσιαστεί με πλεονέκτημα στο Anfield για να αντιμετωπίσει τους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ. Όσο για Σεβίλη, που άρπαξε μια ισοπαλία στην Ουκρανία (2-2), διαμόρφωσε μια ισχυρή θέση πριν υποδεχθεί την Σαχτάρ στο Sanchez-Pizjuan.

Και οι δύο σύλλογοι προκρίνονται ακόμα και με ισοπαλία , η Σεβίλη μέχρι 1-1.

H La Liga, θα καταφέρει έτσι σε κάθε περίπτωση την υπεράσπιση δύο ευρωπαϊκώνν τίτλων (με Μπαρτσελόνα στο Champions League και Σεβίλη στο Europa League από την περασμένη σεζόν), κάνοντας μία ακόμα μικρή επίδειξη της εντυπωσιακής κυριαρχίας της στην ήπειρο. Λίγο περισσότερο από ένα μήνα, πριν από την έναρξη του Euro 2016 στην Γαλλία. Οπου και εκεί θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τους δύο τελευταίους τίτλους.

Αν τελικά Βιγιαρεάλ και Σεβίλη, φτάσουν στον τελικό, θα είναι ο τρίτος στην διοργάνωση, μεταξύ ισπανικών συλλόγων, με πιο πρόσφατο το 2012 και τη νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Ατλέτικο Μπιλμπάο του Μαρτσέλο Μπιέλσα (3-0 ). Μόνο η Ιταλία έχει κάνει καλύτερα, με τέσσερις «εθνικούς» τελικούς (90, 91, 95, 98).

Λίβερπουλ και Σαχτάρ Ντόνετσκ ελπίζουν ωστόσο, να χαλάσουν το παραμύθι, ακόμη και αν Βιγιαρεάλ παραμένει για 12 ευρωπαϊκούς αγώνες χωρίς ήττα (7 αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ) και Σεβίλη είναι αήττητη σε έξι ευρωπαϊκούς αγώνες ενάντια ουκρανικών ομάδων (4 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*