Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Σαββίδης: «Ονειρεύομαι να διαλυθεί το αθηναϊκό ποδόσφαιρο»

Σαββίδης: «Ονειρεύομαι να διαλυθεί το αθηναϊκό ποδόσφαιρο»

Αποκαλυπτικός…

Aθήνα
Στο ελληνικό γραφείο Τύπου της Νέας Υόρκης μίλησε ο Ιβάν Σαββίδης και για μία ακόμη φορά ήταν αποκαλυπτικός. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, υπογράμμισε πως τα συνολικά χρέη του ΠΑΟΚ έφταναν τα 37 εκατομμύρια ευρώ και πως πλέον η ομάδα του δε χρωστάει σε κανένα, ενώ δήλωσε ότι ονειρεύεται να διαλυθεί το αθηναϊκό ποδόσφαιρο!

Αρχικά, ο Σαββίδης δήλωσε: «Προσβάλλομαι όταν μιλάνε για 11 εκατομμύρια. O ΠΑΟΚ έχει ξεχρεώσει συνολικά πάνω από 37 εκατομμύρια ευρώ. Ορισμένα εξ’ αυτών, τα 22 εκατομμύρια ήταν ρυθμισμένα χρέη και τα έχω ξεχρεώσει και τα 11 εκατομμύρια για τα οποία εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις. Και γνωρίζετε πολύ καλά πως στα ελληνικά δικαστήρια οι δίκες μπορούν να διαρκέσουν και 10 και 15 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ έχει πληρώσει ήδη 33 εκατομμύρια για φόρους από τα παρελθόντα έτη».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Δεν έχω λάβει από το κράτος ούτε συναισθηματική ικανοποίηση που πλήρωσα τα χρέη. Ούτε ένα ευχαριστώ δεν άκουσα από το κράτος. Ο ΠΑΟΚ αξίζει να αποτελέσει παράδειγμα, σαν ομάδα που είναι η μοναδική που δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα. Είμαστε πρωτότυποι και πανευρωπαϊκά, απόλυτα καθαροί, αλλά σαφώς δεν το κάναμε αυτό για να μας βοηθήσουν να γίνουμε πρωταθλητές. Είναι ένας άλλος δρόμος, εξαιρετικός δύσκολος, αυτός τον οποίο θα διανύσουμε και θα διαλύσουμε το σύστημα. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πρόβλημα: Δεν μπορεί να είναι δεύτερη ομάδα, αλλά ακόμη δεν μπορεί να γίνει πρώτη. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην ψυχή μου αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρω».

Επίσης, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ τόνισε: «Το τρομερό είναι ότι κάθε μέρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο πέφτει επίπεδο και αυτό συμβαίνει επειδή στην Ελλάδα τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι πάνω από το δημόσιο. Ο κανονισμός της ομοσπονδίας λέει διαφορετικά πράγματα από το νόμο. Δεν μπορεί η ομοσπονδία να είναι πάνω από το νόμο και μέχρι τη στιγμή που θα καταστρέψουμε αυτό το σύστημα δεν υπάρχει προοπτική. Η κυβέρνηση λέει πως χρειάζεται τάξη στα γήπεδα και η ομοσπονδία λέει όλα καλά. Η κυβέρνηση λέει ότι τα πρόσωπα για τα οποία κινείται ποινική διαδικασία δεν πρέπει να έχουν θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου, η ομοσπονδία λέει ότι είναι δικιά μας θέση. Ο ελληνικός νόμος λέει το ένα πράγμα ενώ ο κανονισμός της Ομοσπονδίας λέει διαφορετικά πράγματα από τον εθνικό νόμο. Δεν μπορεί η ομοσπονδία να είναι πάνω από το νόμο και μέχρι τη στιγμή που θα καταστρέψουμε αυτό το σύστημα δεν υπάρχει προοπτική. Και δεν έχει σημασία αν θα είναι η παρούσα ομάδα ή κάποια άλλη στο προσκήνιο».

Όσον αφορά στο θέμα τίτλοι στον ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης δήλωσε: «Εγώ είμαι τυχερός με τον ΠΑΟΚ καθώς όλα αυτά τα 90 χρόνια είχε την ίδια άποψη με μένα την ίδια Αρχή: Καλύτερα να μην έχεις τίτλο από το να έχεις έναν εξαγορασμένο τίτλο. Θα νικήσουμε μόνο αν καταστρέψουμε το σύστημα. Εγώ κοιμάμαι και ονειρεύομαι το αθηναϊκό ποδόσφαιρο να διαλυθεί τελείως»!

Επίσης, τόνισε για το αθηναϊκό ποδόσφαιρο: «Εφόσον εμείς θέλουμε το καλό πρέπει να καταλάβουμε σε όλα τα πράγματα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα και Πελοπόννησος. Στην Ελλάδα εντάσσεται και η Βορειοανατολική Ελλάδα όπου κατοικούν 58% μουσουλμάνοι. Σε 10 χρόνια εκεί θα έχουμε νέο Κόσοβο, αλλά με ιδιαιτερότητα την ελληνική. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποτελέσει και εργαλείο για υγιή τρόπο ζωής. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το φαινόμενο των φιλάθλων και γι΄ αυτό το λόγο οι φίλαθλοι διαχειρίζονται την κατάσταση. Δυστυχώς δεν μπορώ και δεν θέλω να μιλήσω γι΄ αυτό το θέμα ότι τέτοια αντιμετώπιση δεν μπορεί να μην περιορίσει τα γεωγραφικά σύνορα».

Ο Σαββίδης αναφέρθηκε και στους Έλληνες πολιτικούς: «Όλοι οι πολιτικοί που μιλάω μου λένε ο ένας είναι ο Ολυμπιακός, ο άλλος Παναθηναϊκός, ο άλλος ΑΕΚ. Λάθος έπρεπε να είναι με την Ελλάδα. Και για αυτό στόχος μας είναι να έχουμε πρωθυπουργό ΠΑΟΚτση».

Τέλος, τόνισε για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική: «Εγώ πιστεύω πάρα πολύ ότι ο πολιτικός δεν μπορεί να επικοινωνεί με τους ψηφοφόρους μέσω του μεταφραστή και μάλλον είναι ξεκάθαρη η απάντηση στην ερώτηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλω ή δεν θα συμμετάσχω στις διαδικασίες, το κάνω 20 χρόνια. Επειδή ο πόνος μου είναι η κατάσταση του ποντιακού ελληνισμού με άμεσο αποτέλεσμα της άρνησης της ελληνικής πολιτικής να κοιτάξει την αλήθεια στα μάτια. Θεωρώ ότι με την αυτογνωσία και τον σεβασμό ο υπουργός παιδείας έπρεπε να παραιτηθεί. Όχι να απαιτούμε, ο ίδιος έπρεπε να πει “με συγχωρείτε κάποιον πλήγωσα”. Έπρεπε να φύγει».

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*