Home / Ομάδες / Σάντος: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τους Έλληνες που με υποστήριξαν»

Σάντος: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τους Έλληνες που με υποστήριξαν»

Για την πρόκριση στον τελικό

Αθήνα
O Φερνάντο Σάντος στην κορυφαία στιγμή της καριέρα του, το βράδυ που η Πορτογαλία εξασφάλισε θέση στον τελικό του Euro 2016, έφερε στη σκέψη και στα λόγια του την Ελλάδα. Μάλιστα μιλώντας, μετά τον τελικό, αποκάλυψε το μοναδικό του παράπονο: «Σε όλη αυτή την διάρκεια έλαβα περισσότερα μηνύματα συμπαράστασης από την Ελλάδα παρά την Πορτογαλία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είμαι πολύ χαρούμενος για την οικογένειά μου, για τους παίκτες μου και για τους Έλληνες που με υποστήριξαν. Με υποστήριξαν πολλοί, ακόμη και στο στάδιο. Η σκέψη μου πάει και σε αυτούς. Σίγηουρα είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου» είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος προπονητής , που κάθισε στον πάγκο της εθνικής μας από το 2010 έως το 2014, πηγαίνοντας μαζί της στο Euro 2012 και το Μουντιάλ 2014.

Η Πορτογαλία σε τελικό Euro, δώδεκα χρόνια μετά. Ηταν το 2004 όταν η εθνική μας τη νίκησε, γράφοντας ιστορία. Εκείνο το παιχνίδι ο Φερνάντο Σάντος το σχολίαζε για ένα ραδιοφωνικό σταθμό, όταν από τους 22 οι 16 παίκτες είχαν συνεργαστεί μαζί του.

«Το σημαντικό πράγμα τώρα είναι οι παίκτες να ξεκουραστούν καλά και στη συνέχεια να παίξουν στον τελικό για να κερδίσουν», πρόσθεσε.

«Εδώ και δύο χρόνια περίπου έχουν αποφασίσει ένα στόχο με τους παίκτες, να βρεθούμε στο Saint Denis (τελικός). Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο, αλλά οι παίκτες ενώθηκαν με αυτό τον τρόπο, με μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα, είτε στα προκριματικά είτε τώρα στο τελικό στάδιο, πάντα με μεγάλη ταπεινότητα», συμπλήρωσε ο Φερνάντο Σάντος.

«Συνεχίζω να πω ότι σχεδόν κανείς δεν έχει κερδίσει την Πορτογαλία, αλλά και δεν νομίζω ότι είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Είμαστε στον τελικό και θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Είμαστε στον τελικό, ο σκοπός αυτός επιτεύχθηκε, τώρα ας σκεφτούμε αυτό το παιχνίδι. Ο τελικός δεν είναι για να επιλέξεις αντίπαλο, αλλά για να νικήσεις».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*