Home / Αυτοκίνητο / F1 / Σάινθ: «Κάποιοι δεν ήθελαν η Ferrari να έχει δύο καλούς οδηγούς»

Σάινθ: «Κάποιοι δεν ήθελαν η Ferrari να έχει δύο καλούς οδηγούς»

Στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, αλλά και την έντονη κριτική που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν, μίλησε σε συνέντευξή που παραχώρησε στην ισπανική «As», ο Κάρλος Σάινθ.

Ο πιλότος της Ferrari τόνισε πως κάποιοι δεν ήθελαν η ιταλική ομάδα να έχει δύο οδηγούς που στοχεύουν στην κορυφή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μπορώ να το καταλάβω ότι μετά από τους πρώτους αγώνες, ο Σαρλ ήταν ξεκάθαρα ένα βήμα μπροστά μου τόσο στις δοκιμές κατάταξης όσο και στο ρυθμό αγώνα. Αλλά στο μέσον της χρονιάς βελτιώθηκα πολύ. Άρχιζα να μπαίνω στη μάχη πιο συχνά, και ήταν λίγο εκνευριστικό κατά έναν τρόπο, διότι κάποιοι έδειχναν να μην με ήθελαν εκεί».

«Δεχόμουν κριτική ότι δεν ήμουν στην κορυφή, και όταν μπήκα στις μάχες της κορυφής κάποιοι αναρωτιόντουσαν τι έκανα εκεί μπροστά και σκέφτονταν ότι έπρεπε να αφήσω τον Σαρλ να κερδίζει τα πάντα. Ήταν εκνευριστικό, ειδικά από τον Τύπο. Ευτυχώς δεν δίνω και τόση σημασία σε ό,τι λέγεται».

«Ο Ματία Μπινότο, διευθυντής της Scuderia, και η ομάδα, αναγνωρίζουν ότι αυτή είναι μία από τις δυνάμεις μας. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κάποιοι ακόλουθοι της Ferrari που δεν ήθελαν να υπάρχουν δύο καλοί οδηγοί. Ίσως όμως αυτή να είναι μια ερώτηση για κάποιους άλλους, διότι εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το καλύτερο για την ομάδα είναι να έχει δύο οδηγούς που να αγωνίζονται όσο το δυνατόν πιο κοντά ο ένας στον άλλον».

Επιπλέον, ο Ισπανός πιλότος ρωτήθηκε και για τους λόγους που οδήγησαν τον Μαξ Φερστάπεν στο να κατακτήσει με άνεση τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, απαντώντας: «Είναι το αυτοκίνητο, είναι ο οδηγός, είναι η ομάδα, είναι η στρατηγική, είναι τα πιτ-στοπς. Έκαναν τόσους πολλούς αγώνες χωρίς κανένα λάθος. Έκαναν τα περισσότερα πράγματα τέλεια. Κι επιπλέον, όταν υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Μαξ, το λύνουν γρήγορα. Αυτή είναι η διαφορά και ο λόγος που κυριαρχούν».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*