Home / Άλλα Σπόρ / Ρώσος ορειβάτης πέθανε σε καταυλισμό στο Έβερεστ

Ρώσος ορειβάτης πέθανε σε καταυλισμό στο Έβερεστ

Ο Ρώσος ορειβάτης Πάβελ Κοστρίκιν έχασε τη ζωή του στον «καταυλισμό I» του Έβερεστ. Είναι ο πρώτος αναφερόμενος θάνατος ξένου στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου στην τρέχουσα αναρριχητική περίοδο που ξεκίνησε τον Μάρτιο, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Νεπάλ την Κυριακή.

Ο Κοστρίκιν, 55 ετών, πέθανε στον καταυλισμό, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 5.360 μέτρων. Ο καταυλισμός II στην διαδρομή της νοτιοανατολικής κορυφογραμμής στο Έβερεστ βρίσκεται σε ύψος περίπου 6.400 μέτρων.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η σωρός του Κοστρίκιν θα μεταφερθεί στο Κατμαντού όταν βελτιωθούν οι τρέχουσες συννεφιασμένες καιρικές συνθήκες.

Στο Έβερεστ έχουν αναρριχηθεί άνθρωποι 10.657 φορές από την πρώτη φορά το 1953, ενώ 311 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων των Ιμαλαΐων.

Όπως είναι γνωστό τον περασμένο μήνα, στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, άφησε την τελευταία του πνοή ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης.

Η ορειβασία είναι η κύρια τουριστική δραστηριότητα στο Νεπάλ και μια βασική πηγή εισοδήματος καθώς και απασχόλησης. Η χώρα έχει οκτώ από τα 14 ψηλότερα βουνά του κόσμου.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*