Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (Vid)

Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (Vid)

Τι κι αν υπάρχει ρεβάνς; Με τις γκολάρες Ρονάλντο και Χεσέ και το 0-2 επί της Ρόμα, η Ρεάλ βρίσκεται με το 1.5 πόδι στους «8» του Champions League!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε την υπογραφή του στο ματς με γκολάρα, έφτασε τα 89 στη διοργάνωση και ο Χεσέ με το παρθενικό του τέρμα στο Champions League έστειλαν τη Ρεάλ στα… προημιτελικά! Οι Μαδριλένοι επικράτησαν 2-0 της Ρόμα στο Ολίμπικο και στο ραντεβού της 8ης Μαρτίου απλά σφραγίζουν το εισιτήριο. Αλλωστε, το λένε και οι αριθμοί, 347 ευρωπαϊκές μονομαχίες έχουν γίνει με 0-2 στο πρώτο ματς και μόλις… εννέα ομάδες έκαναν την ανατροπή. Ποσοστό; 3%! Οι Ρωμαίοι τα πήγαν εξαιρετικά ανασταλτικά, ρίσκαραν μετά ο γκολ του Κριστιάνο και το πλήρωσαν! Βέβαια, θα μπορούσε το σκηνικό να είναι διαφορετικό, αν δινόταν το πέναλτι στον Φλορέντσι στο 80′.

 

Φανταστικό βράδυ για τον Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρώμη και ιδανική επιστροφή στο Champions League! Eπειτα από… 3.634 ημέρες ο Γάλλος βρέθηκε ξανά στη διοργάνωση και οι παίκτες του φρόντισαν να του κάνουν το καλύτερο δώρο, το εισιτήριο για τα προημιτελικά! Η εικόνα των Μαδριλένων πάντως στο α’ μέρος ήταν… αποκαρδιωτική! Μπορεί να είχε 65% κατοχή μπάλας, αλλά σχεδόν σε κανένα σημείο του ματς δεν φάνηκε απειλητική για τη Ρόμα. Η «Βασίλισσα» προσπάθησε να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους, αλλά το στήσιμο του Σπαλέτι ήταν ιδανικό.

 

Οι γηπεδούχοι αμύνονταν εξαιρετικά και όποτε έβρισκαν χώρους απειλούσαν. Ετσι έγινε και στο 16′, όταν ο Περότι πρόλαβε να γυρίσει, αλλά ο Ελ Σαραουί δεν μπόρεσε να σκοράρει. Πρώτη ευκαιρία της Ρεάλ στο 33′ όταν το σουτ του Μαρσέλο κατέληξε άουτ! Ο Μανωλάς και ο Ρούτινγκερ ήταν εξαιρετικοί και κράτησαν εύκολα στα μετόπισθεν! Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε και πρώτη φορά από τον Μάιο του 2011 (με Μπαρτσελόνα) η Ρεάλ δεν είχε σουτ εντός στόχου!

 

«Στη διάρκεια του ημιχρόνου αποφασίσαμε να γίνουμε πιο ουσιαστικοί με τη μπάλα στα πόδια μας» τόνισε ο Σέρχιο Ράμος σε δηλώσεις του, αλλά για να έρθει η ουσία χρειάστηκε η τεράστια κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο 57′ από πάσα του Μαρσέλο, ο Πορτογάλος… έστειλε τον Φλορέντσι με μαγική ντρίμπλα και με έξοχο σουτ πέτυχε το 1-0! Ηταν το 12ο στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, το 44ο σε εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση, αλλά και το 92ο σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η Ρόμα ανέβηκε, ρίσκαρε, ο Σπαλέτι πέρασε στο ματς τον Τζέκο και το ματς άνοιξε! Οι Ρωμαίοι ήταν καλύτεροι και στο 72′ η σουτάρα του Βενκέρ πέρασε άουτ! Βέβαια, το ρίσκο των γηπεδούχων έφερε μεγάλα κενά στον άξονα. Η Ρεάλ βρήκε χώρους, όμως στο 73′ ο Κριστιάνο έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Ούτε ο Μπενζεμά βρήκε στόχο στο 75′, αφού ο Ντιν έδιωξε σωτήρια. Η Ρόμα με τον Ντε Ρόσι στη σύνθεσή της πήρε ώθηση και απείλησε! Στο 79′ ο Τζέκο έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει και στο 80′ είχαμε τη φάση που προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες! Ο Καρβαχάλ… άργησε να τοποθετηθεί, έριξε στο έδαφος τον Φλορέντσι, αλλά πέναλτι δεν δόθηκε! Η ομάδα του Σπαλέτι ήταν όλη μπροστά, αλλά στο 86′ χάθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης! Ο Χεσέ, τέσσερα λεπτά από την είσοδό του στο ματς βρήκε χώρο και με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 2-0 για τη Ρεάλ!

Ρόμα: Σέζνι, Φλορέντσι (87’ Τότι), Μανωλάς, Ρούντιγκερ, Ντιν, Πιάνιτς, Βενκέρ (77’ Ντε Ρόσι), Σαλάχ, Ναϊνγκολάν, Ελ Σαράουι (63’ Τζέκο), Περότι

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Κρόος, Ρονάλντο (89’ Καζεμίρο), Μπενζεμά, Χάμες (82’ Χεσέ), Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Ίσκο (64’ Κόβατσιτς)

Πηγή:Gazzetta.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*