Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ρυθμιστής της μάχης κορυφής ο Ατρόμητος! Από τέτοια ματς είναι πίσω ο Ολυμπιακός κι οι άλλοι

Ρυθμιστής της μάχης κορυφής ο Ατρόμητος! Από τέτοια ματς είναι πίσω ο Ολυμπιακός κι οι άλλοι

· Όλοι λένε ότι τα ντέρμπι θα κρίνουν το πρωτάθλημα, και υπάρχει σε αυτό μία λογική, υπό την έννοια ότι και με τα πλέι οφς έχουν να γίνουν ακόμη πάρα πολλά παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

· Εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει, ξέρω όμως ότι η μάχη του τίτλου όπως εξελίσσεται μέχρι στιγμής κρίνεται εν πολλοίς από τα «άλλα» παιχνίδια, από παιχνίδια όπως το αποψινό του Ολυμπιακού στο Περιστέρι. Ειδικά για τον Ολυμπιακό που έχει χάσει έξι βαθμούς από τον Αστέρα (0-0) εκτός έδρας, τον Βόλο (1-1) εντός έδρας και τον ΠΑΣ (2-2) εκτός έδρας.

· Όπως βεβαίως και η ΑΕΚ έχει σοβαρές απώλειες, οκτώ βαθμών από τις ίδιες ομάδες (!) και στα ίδια παιχνίδια εντός εκτός (!!!), τον Βόλο (0-1), τον Αστέρα (1-1) και τον ΠΑΣ (1-2). Άλλους οκτώ βαθμούς έχει χάσει ο ΠΑΟΚ (με τις ισοπαλίες 1-1 σε Λιβαδειά, ΟΦΗ, Ατρόμητο, αλλά και το 2-2 στην Τούμπα με τον Αστέρα). Ο δε Παναθηναϊκός είναι πρώτος ΚΑΙ γιατί έχει τις λιγότερες βαθμολογικές απώλειες σε τέτοια παιχνίδια, μόλις τέσσερις πόντους (με τις ισοπαλίες μέσα με ΟΦΗ 1-1 κι έξω με Ιωνικό 1-1).

Ολυμπιακός: Άρθρο Κ. Νικολακόπουλου για Ατρόμητο

· Κατά την γνώμη μου ο Ατρόμητος μπορεί να είναι ρυθμιστής για την εξέλιξη της μάχης των πρώτων θέσεων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πολύ απλά γιατί υποδέχεται και Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο Περιστέρι, όπου ήδη έχει κόψει δύο βαθμούς από τον ΠΑΟΚ (1-1). Ο Ατρόμητος Νο 1 ρυθμιστής κι ο Αστέρας Νο 2, αφού έχει να παίξει στην Τρίπολη και με τον ΠΑΟ και με τον ΠΑΟΚ.

· Ο Άρης, βέβαια, είναι μία ξεχωριστή κατηγορία ως η πιο δυνατή ομάδα πέραν των τεσσάρων πρώτων της βαθμολογίας. Άλλωστε, έχει ήδη κόψει τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό (2-1) και δύο στον ΠΑΟΚ (0-0) μέσα στο Χαριλάου, όπου υποδέχεται και τον ΠΑΟ.

· Ειδικά για το αποψινό παιχνίδι θεωρώ ότι ο Ατρόμητος θα το κτυπήσει στο 110%, όπως φαίνεται κι από το ότι για πρώτη φορά είναι κομπλέ. Ούτε δήλωσε παίκτες του να εκτίσουν την ποινή τους σε αυτό τον αγώνα, όπως κάνουν συνήθως οι μικρομεσαίες ομάδες όταν παίζουν με τους «μεγάλους», ούτε τραυματίες έχει, φροντίζοντας ώστε ο Κόλμαν να έχει όλα τα όπλα στη διάθεση του. και για να είμαστε ρεαλιστές, ας θυμηθούμε ότι τις προάλλες στο Καραϊσκάκη το Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-1 για το Κύπελλο ήταν ένα παιχνίδι λίγο…μαγικό, αφού στο ημίχρονο, με το σκορ 1-1, ο Ατρόμητος είχε χάσει τρεις καθαρές ευκαιρίες για γκολ…

Ολυμπιακός: Άρθρο Κ. Νικολακόπουλου για Ατρόμητο

· Ο Μίτσελ πρέπει να έχει ετοιμάσει καλά την ομάδα του, ώστε να μην την πατήσει όπως στα Γιάννινα. Και να μπορέσει να κρατήσει όσο το δυνατό πιο ζεστούς παίκτες όπως οι Μασούρας, Αράμπι, Γκάρι, Σισέ, Σαμασέκου, Κασάμι, Μπουχαλάκη, που σίγουρα θα του χρειαστούν στην πορεία του αγώνα.

· Μεγάλο στοίχημα το ματς και για τον Πασχαλάκη, που κρατάει το μηδέν και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Στοίχημα μεγάλο γιατί στις τέσσερις πιο πρόσφατες επισκέψεις του στο Περιστέρι με τον ΠΑΟΚ είχε παθητικό οκτώ γκολ (Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-0, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 3-2, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-3, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1)…

· Και κάτι τελευταίο, δεν ξέρω αν το έχω παρατηρήσει μόνο εγώ, αλλά όταν ο Ολυμπιακός φέτος πάει σε έδρες ομάδων που έχουν δώσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα τους στην Nova, παθαίνει μεγάλες ζημιές: βλέπε ήττα 1-2 από τον Άρη, ισοπαλία 0-0 στην Τρίπολη και ισοπαλία 2-2 και στα Γιάννινα. Τα δε δύο επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια του για το πρωτάθλημα είναι στο Περιστέρι σήμερα με τον Ατρόμητο και στην Τούμπα σε 15 ημέρες με τον ΠΑΟΚ, επίσης δύο ομάδες που έχουν δώσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα στη Nova. Φτου φτου φτου φτου…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*