Home / Ποδόσφαιρο / Ρουμανία – Ελλάδα 0 – 0 #Hellas #Ethini Ellados
Η Ελλάδα στάθηκε όρθια στη Ρουμανία και πήρε 0-0, αποτέλεσμα που βοηθά μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι

Ρουμανία – Ελλάδα 0 – 0 #Hellas #Ethini Ellados

Εικόνα αγώνα:

Ο Κώστας Τσάνας δεν άλλαξε σύστημα σε σχέση με το ματς με τους Φινλανδούς, άλλαξε όμως πρόσωπα. Καρνέζης, Κίτσιου, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Αραβίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου, ήταν η ενδεκάδα με τους Βύντρα, Καρέλη και Κ. Παπαδόπουλο να μένουν εκτός αρχικού σχήματος. Η μεγάλη, όμως, αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα της Παρασκευής ήταν ότι δεν παίζαμε με τρεις φορ.

Στα του αγώνα, φλύαρη υπεροχή της Ελλάδας χωρίς κάτι αξιοσημείωτο, αντίθετα με τους Ρουμάνους που στο 17′ πλησίασαν στο 1-0 όταν από λάθος του Σάμαρη, ο Χόμπαν τροφοδότησε τον Μπουντέσκου, που πλάσαρε απέναντι από τον Καρνέζη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας έδιωξε με το δεξί πόδι.

Η επόμενη φάση ήταν και πάλι για τους Ρουμάνους όταν ο Ρατς έστρωσε στον Τόρζε, ο οποίος πλάσαρε από καλή θέση, αλλά ο Μανωλάς έδιωξε προτού χρειαστεί να επέμβει ο Καρνέζης.

Εμείς; Εμείς φλύαροι. Είχαμε την κατοχή λες και παίζαμε για το αποτέλεσμα και οι Ρουμάνοι -που έπαιζαν για το αποτέλεσμα- προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Το έκαναν αρκετές φορές, αφού τα λάθη της ελληνικής ομάδας στη μεσαία γραμμή τους έδιναν έξτρα επιθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο μέρος τελείωσε με 10-0 τελικές! Υπέρ των Ρουμάνων φυσικά.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία… έκπληξη από τον Τσάνα, αφού πέρασε στο ματς τον Λουκά Βύντρα στη θέση του -αρνητικού είναι αλήθεια- Φετφατζίδη. Λίγο αργότερα μπήκε και ο Κονέ στη θέση του Φορτούνη. Η εικόνα, όμως, δεν διαφοροποιήθηκε. Κάναμε, βέβαια, τελική, με σουτ του Κονέ, πήραμε λίγο μπάλα, αλλά βγάζαμε δυσκολία στη δημιουργία φάσεων.

Οσο περνούσε ο χρόνος τόσο πίεζαν οι Ρουμάνοι και πολιορκούσαν τα καρέ του Καρνέζη προσπαθώντας να πετύχουν το “χρυσό”, γι’ αυτούς, γκολ, σε αντίθεση με εμάς που το μόνο που αναζητούσαμε ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για μια τονωτική ένεση ψυχολογίας.

Η είσοδος του Καρέλη ήταν η τελευταία προσπάθεια του Τσάνα να “κλέψει” τη νίκη. Δεν τα κατάφερε, αλλά το 0-0 δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Φετφατζίδης πήρε την ευκαιρία από τον Τσάνα, ήταν αυτός που περιμέναμε να δώσει κάτι διαφορετικό στην επίθεση, αλλά ήταν αρνητικός και δικαίως αντικαταστάθηκε.

MVP:

Ο Μανωλάς έκανε καλό παιχνίδι και ήταν από τους διακριθέντες στην άμυνα.

Σχόλιο:

Η Εθνική πήρε καλό αποτέλεσμα. Για την ψυχολογία. Για να έχουμε κάτι θετικό να λέμε. Κάτι να κρατήσουμε για τη συνέχεια, για την επόμενη σελίδα. Δεν ήταν εύκολο ματς και το 0-0 δεν μπορεί να θεωρηθεί κακό αποτέλεσμα. Πόσο μάλλον τώρα.

Πηγή: contra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*