Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Ριζούλης: Η Λάρισα δεν πωλείται, αλλά χρειάζομαι στήριξη – Στις 30/6 έτοιμος ο φάκελος αδειοδότησης

Ριζούλης: Η Λάρισα δεν πωλείται, αλλά χρειάζομαι στήριξη – Στις 30/6 έτοιμος ο φάκελος αδειοδότησης

Ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας, Θεόδωρος Ριζούλης, έκανε τον απολογισμό της σεζόν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται οικονομική στήριξη, αλλά δεν πουλάει την ΚΑΕ.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι Θεσσαλοί κατέθεσαν αίτημα συμμετοχής στο Basketball Champions League της επόμενης περιόδου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Για την ανασκόπηση της σεζόν:
«Αν και ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ σήμερα δεν είναι για το αγωνιστικό κομμάτι, θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας λίγα πράγματα γι’ αυτό. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα μας για την φετινή της πορεία. Μια πορεία πρωταθλητισμού, όταν και από το 1-7 ρεκόρ φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα, κάνοντας πορεία εφάμιλλη του Ολυμπιακού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νέστορα τον Κόμματο και τον Άρη τον Γκαμπέτα, τους προπονητές, τους κ.κ. Παπανικολόπουλο, Τακιανό, Τζήμα, Μίσσα και Καϊτατζίδη. Το υπόλοιπο staff και φυσικά τους παίκτες και αυτούς που ξεκίνησαν την χρονιά και αυτούς που την ολοκλήρωσαν, γι’ αυτήν την μεγάλη επιτυχία της ομάδας φέτος. Είτε αυτήν τερματίσει στην 3η ή ακόμη και στην 4η θέση. Για εμάς η φετινή σεζόν είναι άκρως επιτυχημένη».

– Για τα διοικητικά: «Ο σύλλογος κάθε χρόνο κάνει έναν προϋπολογισμό. Σε αυτόν φέτος είχαμε και τα χρήματα που θα παίρναμε και από την φορολόγηση του στοιχήματος. Ποσό κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ. Επίσης υπολογίζαμε και στα εισιτήρια που παρά τις δεσμεύσεις που είχαμε από την πολιτεία ότι τα γήπεδα δεν θα κλείσουν, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, χάνοντας χρήματα και από το 10% στη πληρότητα λόγω Covid. Αυτό μας δυσκόλεψε ως ομάδα και δημιούργησε κενά στον προϋπολογισμό μας. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από εμένα και τους χορηγούς να καλύψουμε τα κενά αυτά για να υπάρξει συνέχεια ως ομάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και γέμισε το κλειστό μετά από χρόνια. Η μεγαλύτερη επιτυχία μας ήταν πως γεμίσαμε το κλειστό με μικρά παιδιά που αγάπησαν την ομάδα και χάρηκαν μέσα από τις επιτυχίες της. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε θέαμα σε αυτά τα παιδιά και σε αυτόν τον κόσμο. Υπάρχει η διάθεση και για του χρόνου. Όμως για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να μας στηρίξει ο κόσμος. Δεν μπορώ μόνος μου. Εκτός του απλού φιλάθλου, θα πρέπει και ο επιχειρηματικός κόσμος της Λάρισας να μας στηρίξει έμπρακτα. Έμπρακτα όμως. Η συμμετοχή μας στη Basket League προϋποθέτει ένα ελάχιστον μπάτζετ της τάξης των 800 χιλιάδων ευρώ. Χρειαζόμαστε όμως και την στήριξη του κόσμου. Εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθούν τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης χρονιάς. Με 100 ευρώ θα μπορέσει κάποιος να δει του χρόνου όλα μας τα παιχνίδια. Τα παιχνίδια και της Ευρώπης, σε περίπτωση όπου αγωνιστούμε στο BCL. Από αύριο κιόλας καλώ τον απλό φίλαθλο να… κλείσει την θέση του για του χρόνου στηρίζοντας και αυτός με την σειρά του εμπράκτως την προσπάθεια της ομάδας».

– Για το τι είδους ενίσχυση ζητά από τον επιχειρηματικό κόσμο και εάν μέσα σε αυτήν είναι και πιθανή πώληση της ομάδας: «Πώληση σε καμία περίπτωση. Όχι πώληση. Η ομάδα δεν πωλείται και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Θέλουμε την βοήθεια είτε στο μετοχικό κεφάλαιο, είτε χορηγικά. Έχουν γίνει επαφές στη πόλη. Έχουμε αρκετή στήριξη. Δεν έχουμε παράπονο. Χρειαζόμαστε όμως ακόμη περισσότερη. Δεν είναι καλό το ”one man show”. Ποτέ δεν ήταν».

– Για το εάν είχε κάποια πρόταση να δώσει την ομάδα: «Όχι. Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο να έρθει να πάρει την ομάδα. Επαναλαμβάνω πως η ομάδα δεν πωλείται. Συμπαίκτες θέλουμε. Τη βοήθεια της πόλης, όχι να πουλήσουμε την ομάδα της πόλης. Να γίνει ξεκάθαρο αυτό».

– Για τον φάκελο αδειοδότησης και για τις φήμες ότι ήταν άδειος: «Όσον αφορά τον φάκελο. Ο φάκελος είτε είναι άδειος, είτε λείπει ένα χαρτί, το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. Είχαμε 8/10 χαρτιά. Πάλι θα είχαμε πρόβλημα με το φάκελο. Αυτό που διαδίδεται περί άδειου φακέλου, απλά είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων των ΜΜΕ. Η ουσία είναι πως είτε στείλεις άδειο φάκελο, είτε σου λείπει ένα χαρτί, το πρόβλημα της αδειοδότησης είναι το ίδιο. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο φάκελος στις 30/06 θα είναι έτοιμος».

Από ‘κει και πέρα, ο πρόεδρος των Θεσσαλών, Νέστορας Κόμματος, ανέφερε: «Θα ξεκινήσω από το τελευταίο σχετικά με τον φάκελο. Εμείς είχαμε 8/10 από τα χαρτιά που χρειαζόμασταν. Δεν τα είχαμε όλα. Αυτά περί άδειων φακέλων είναι παιχνίδια εντυπωσιασμού. Να μιλήσουμε με αλήθειες. Η ομάδα αυτήν ξεκίνησε πριν χρόνια. Έχει κάνει μια διαδρομή. Όλα αυτά τα χρόνια δεν χρώσταγε ποτέ σε κανέναν. Φτάσαμε λοιπόν στο 2022 και επειδή αυτός ο άνθρωπος είναι μόνος του, το μόνο εύκολο είναι να φύγει από η ομάδα από εδώ. Να πουλήσει το ΑΦΜ. Υπάρχουν ήδη δύο ενδιαφερόμενοι για να πάρουν το ΑΦΜ της ομάδας. Αυτό όμως θα ήταν ανέντιμο προς τον κόσμο της Λάρισας. Έχουμε περάσει τη μισή ζωή μας στα γήπεδα. Ξέρουμε πως θα έρθει η επιτυχία. Και η επιτυχία φέτος δεν ήρθε τυχαία. Σε ποιον να πουλήσουμε και, τι; Αυτός που θα έρθει να πάρει την ομάδα θα πρέπει να θυσιάσει πράγματα γι’ αυτήν. Ξέρουμε πως δεν είμαστε ΑΕΛ. Είμαστε όμως Λάρισα. Θέλουμε να προσφέρουμε στη Λάρισα. Όλοι μαζί να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και την ομάδα. Καταφέραμε στο φινάλε της χρονιάς, όλο το μπάσκετ της χώρας και όχι μόνο να μιλάει για τη Λάρισα. Η Λάρισα ακούστηκε και πάλι στον Ελληνικό αθλητισμό για κάτι όμορφο. Για κάτι καλό. Ακούστηκαν ωραία πράγματα για τη Λάρισα μετά από χρόνια. Όλοι μας είμαστε πρώτα απ’ όλα ΑΕΛ σε αυτήν την πόλη. Όμως η Λάρισα ως περιοχή τα τελευταία χρόνια δεν έχει βγάλει ούτε έναν αθλητή. Έχουμε μείνει ακόμη στον Βασίλη τον Σπανούλη. Το νούμερο ένα πρόβλημα, είναι η έλλειψη υποδομών. Δεν βγάζουμε πλέον αθλητές. Όχι μόνο στο μπάσκετ. Και στα υπόλοιπα αθλήματα. Θέλουμε να λειτουργήσουμε βήμα-βήμα και τις υποδομές μας. Πρότυπο μας είναι ο Προμηθέας και το πως λειτούργησε στο κομμάτι αυτό. Θέλουμε να ακολουθήσουμε ένα παρόμοιο μοντέλο».

– Για το εάν επηρεάστηκαν οι άνθρωποι της ομάδας, αθλητές και προπονητές, μετά την αναγγελία του κ. Λιόλιου για τον υποβιβασμό της ομάδας και για το ενδεχόμενο να χάσουν τα χρήματά τους: «Όχι. Και λέω όχι διότι όλη την χρονιά σε αυτήν την ομάδα λέμε μόνο την αλήθεια. Όλοι γνώριζαν τι συμβαίνει. Ήταν ενήμεροι για το θέμα. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες για την χθεσινή ήττα. Το κλίμα που δημιουργήσαμε φέτος με τους Έλληνες και το γεγονός πως βάλαμε και τους ξένους στη δική μας νοοτροπία και φιλοσοφία, όλα αυτά έφεραν αυτό το αποτέλεσμα αυτής της σεζόν. Τους φέραμε όλους κοντά. Να αγαπήσουν την ομάδα και το μπάσκετ. Το Ελληνικό στοιχείο ήταν καθοριστικό για την έκβαση της χρονιάς. Από τον πρώτο έως και τον τελευταίο. Κανείς δεν λειτούργησε στην ομάδα αυτήν ως στεγνός επαγγελματίας. Αυτό πετύχαμε και γι’ αυτό πετύχαμε».

– Για την παραμονή του προπονητή στην ομάδα: «Τελειώνοντας η χρονιά, θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα αναλόγως θα πράξουμε. Σίγουρα υπάρχει. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Δεν θα πάμε στην Πάτρα για τουρισμό. Η εισήγησή μας είναι θετική. Θα δούμε και την δική του έκθεση και θα πάρουμε όλοι μαζί μια απόφαση. Πρέπει να πάμε στην επόμενη μέρα, όλοι μαζί. Για την πόλη, για τη Λάρισα, για την Θεσσαλία. Να έρθουν όλοι μαζί μας. Και να ξεκαθαρίσουμε κλείνοντας πως δεν κάνουμε έρανο εδώ. Την συμπαράσταση της Λάρισας χρειαζόμαστε».

Τέλος, ο Team Manager της ομάδας, κ. Άρης Γκαμπέτας, ανέφερε ότι οι Θεσσαλοί έστειλαν αίτηση για να αγωνιστούν στο Basketball Champions League της επόμενης περιόδου: «Έως τις 30/06 ο φάκελος θα είναι έτοιμος. Σήμερα στάλθηκε και αίτησή μας για να λάβουμε μέρος και στο BCL την επόμενη σεζόν, κάτι το οποίο κερδίσαμε δίκαια μέσα στα παρκέ. Η πόλη έχει ανάγκη να δει μεγάλες διοργανώσεις. Η πόλη έχει ανάγκη από το μπάσκετ. Διψά για μπάσκετ. Ζητούμε από τον κόσμο να μετουσιώσει το ενδιαφέρον που δείχνει το τελευταίο διάστημα και την ανησυχία του για την συνέχιση της ομάδας, στηρίζοντας την εμπράκτως, όπως είπε και ο μεγαλομέτοχος. Είτε με την αγορά ενός διαρκείας, είτε χορηγικά ή ακόμη και με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα τρέχουμε και την στελέχωση της ακαδημίας μας, που από πέρυσι ξεκίνησε την λειτουργία της παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν με τον Covid. Ήταν ένα όνειρο για εμάς από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ομάδας. Να βγάλουμε τους δικούς μας αθλητές».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*