Home / Άλλα Σπόρ / Ρίο 2016: Γιατί ο Santo Condorelli δείχνει πάντα στον πατέρα του το μεσαίο δάχτυλο

Ρίο 2016: Γιατί ο Santo Condorelli δείχνει πάντα στον πατέρα του το μεσαίο δάχτυλο

Το πιο παράξενο τελετουργικό πριν από κάποιο αγώνισμα ανήκει σαφέστατα στον Καναδό κολυμβητή Santo Condorelli, που δεν διστάζει να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο στον πατέρα του (Pics + Vid)

Όλοι οι αθλητές έχουν υιοθετήσει κάποιο τελετουργικό πριν από κάθε αγώνα τους, έτσι για να πάνε καλά τα πράγμα. Άλλοι ακολουθούν συγκεκριμένη διαδρομή, άλλοι φορούν τα ρούχα τους με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ άλλοι δεν αποχωρίζονται με τίποτα το γούρι τους. Όλοι τους έχουν την ανάγκη να πιστέψουν πως όλα θα τους πάνε κατ’ ευχήν.

Αυτό φαίνεται να έχει στο μυαλό του και ο 21χρονος Καναδός κολυμβητής Santo Condorelli, που επιλέγει σ’ αντίθεση με άλλους να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο στον μπαμπά του.

Συγκεκριμένα, ο αθλητής  γυρίζει προς τις κερκίδες ή τις κάμερες και κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο.

Και ενώ κάποιοι θα πίστευαν ότι το κάνει γιατί έχει απλά έναν προβληματικό χαρακτήρα ή επειδή θέλει να εκνευρίσει τους θεατές και τους αντιπάλους του, ο ίδιος εξηγεί πως απευθύνεται αποκλειστικά στον πατέρα του.

Ο λόγος είναι απλός και διαφέρει απ’ αυτόν που πιστεύουμε. Όπως εξηγεί πρόκειται για μια οικογενειακή παράδοση, που ξεκίνησε όταν ο Condorelli ήταν 8 ετών και στενοχωριόταν που έχανε από τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές.

Τότε ο πατέρας του του είχε πει “Πρέπει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να αδιαφορείς γι’ όλους όσους συναγωνίζεσαι”, είπε στην εφημερίδα Canadian Press. “Μου είπε πως κάθε φορά που θα στέκομαι πίσω από από το βατήρα να του δείχνω το μεσαίο δάχτυλο και εκείνος θα ανταποδίδει τη χειρονομία”, συμπλήρωσε ο αθλητής εξηγώντας το παράξενο τελετουργικό.

Στο παρελθόν είχαν προκληθεί αντιδράσεις, καθώς οι θεατές των αγώνων θεώρησαν ότι απευθυνόταν σ’ εκείνους, με αποτέλεσμα ο Santo να απολογηθεί με επιστολή του. Τώρα, παρόλο που το τελετουργικό δεν έχει αλλάξει, ο κολυμβητής επιλέγει να φέρνει πιο κοντά στο μέτωπό του το δάχτυλο, δήθεν ότι φτιάχνει τα γυαλιά του, προκειμένου να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις.

(ΠΗΓΗ: Businessinsider)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*