Home / Ομάδες / Πώς η Τζένοα έβγαλε 234 εκατ. ευρώ από Ίντερ και Μίλαν

Πώς η Τζένοα έβγαλε 234 εκατ. ευρώ από Ίντερ και Μίλαν

Μπορεί στην Ιταλία να μην πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται μόνιμα στη μέση της βαθμολογίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να προσάψει κάτι στη Τζένοα για την οικονομική της πολιτική.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν σύλλογοι που ενδιαφέρονται μόνο για τρόπαια και προσπαθούν να τα κερδίσουν αγοράζοντας ακριβά, ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί και υπάρχουν και ομάδες που δουλεύουν τις ακαδημίες τους και έχουν τη φιλοσοφία του «αγοράζω φθηνά, πουλάω ακριβά».

Μία από αυτές είναι και η Τζένοα, η οποία την τελευταία οκταετία, έχει κερδίσει από πωλήσεις ΜΟΝΟ προς δύο ομάδες, την Ίντερ και τη Μίλαν, το αστρονομικό ποσό των 234 εκατ. ευρώ!

Το ιταλικό Calcio e Finanza εξερεύνησε τις οικονομικές συναλλαγές του συλλόγου της Γένοβας με τις δύο ομάδες του Μιλάνου, ανακαλύπτοντας ότι από τα 234, τα 158 εκατ. ευρώ είναι καθαρό κέρδος για τη Τζένοα.

Ονόματα όπως ο Ντιέγκο Μιλίτο, ο Τιάγκο Μότα, ο Μάρκο Μποριέλο και ο Στέφαν Ελ Σαραουί, είναι μερικοί μόνο από τους ποδοσφαιριστές που οι Γενοβέζοι έχουν αγοράσει φθηνά και τους έχουν μοσχοπουλήσει στους Μιλανέζους γείτονές τους.

Οι πωλήσεις της Τζένοα σε Ίντερ και Μίλαν την οκταετία 2007-2015

inner

Επιμέλεια: Γιάννης Καραγιάννης

πηγή : sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*