Home / Άλλα Σπόρ / Πόλο (A): Δυο στα δύο η Βραζιλία, βήμα πρόκρισης για Ιταλία, προς αποκλεισμό οι ΗΠΑ

Πόλο (A): Δυο στα δύο η Βραζιλία, βήμα πρόκρισης για Ιταλία, προς αποκλεισμό οι ΗΠΑ

Με κορυφαίο τον Αϊκάρντι

Η Ιταλία διπλασίασε τις νίκες της στον Β’ Όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στην αναμέτρηση που έγινε στο «Maria Lenk Aquatics Centre», η «σκουάντρα ατζούρα» επικράτησε 11-8 της Γαλλίας, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Ματέο Αϊκάρντι που σημείωσε τέσσερα τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 4-1, 1-2, 2-2

ΗΠΑ-Ισπανία 9-10 

Την πρώτη νίκη της στον Β΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών πέτυχε η Ισπανία. Στο πλαίσιο της 2ης ημέρας, επικράτησε 10-9 των ΗΠΑ που μετά κι από αυτό το αποτέλεσμα λογικά μένουν εκτός προημιτελικών.

Πρώτος σκόρερ των νικητών, οι οποίοι μπήκαν στο παιχνίδι της πρόκρισης μετά τη νίκη επί των Αμερικανών, αναδείχθηκε ο Γκονζάλο Ετσενίκε με τρία τέρματα.

Τα οκτάλεπτα:
2-4, 3-1, 2-3, 2-2

Δύο στα δύο η Βραζιλία

Η Βραζιλία είναι η μόνη ομάδα που διπλασίασε τις νίκες της στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών, καθώς επιβλήθηκε άνετα 16-8 της Ιαπωνίας. Αν και αρχικά βρέθηκαν να χάνουν 2-0, οι γηπεδούχοι φαίνεται ότι… πήραν το μάθημα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εθνική μας απέναντι στους Ασιάτες και με σερί 8-0 «καθάρισαν» το παιχνίδι.

Πέντε γκολ πέτυχε ο Βρλιτς και τέσσερα ο Περόνε για το συγκρότημα του Ράτκο Ρούντιτς, που έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και προηγείται στην κατάταξη του Α΄ ομίλου, με την ελληνική ομάδα να είναι δεύτερη με τρεις.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ιαπωνία): 2-5, 1-3, 4-4, 1-4


Ουγγαρία-Αυστραλία 9-9

Δεύτερη σερί ισοπαλία για την Ουγγαρία στον Α` όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών. Οι κάτοχοι 15 Ολυμπιακών μεταλλίων, σε αναμέτρηση για την 2η ημέρα που φιλοξενήθηκε στο «Maria Lenk Aquatics Centre», αναδείχθηκαν ισόπαλοι 9-9 με την Αυστραλία που είδε τον Κότεριλ να φέρνει το ματς στα ίσα 26 δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης.

Οι Ούγγροι, με την ολοκλήρωση του τρίτου οκταλέπτου βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 7-8, όμως κατάφεραν να προηγηθούν 9-8 με τα τέρματα των Βάργκα (στον παίκτη παραπάνω) και με τον Έρντελι δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Η Αυστραλία αντέδρασε και ισοφάρισε με τον Κότεριλ κατακτώντας τον πρώτο της βαθμό στη διοργάνωση.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 1-3, 2-1

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*