Home / Άλλα Σπόρ / «Πυροδότησε βόμβα» με Τσάκαλου η ΑΕΚ

«Πυροδότησε βόμβα» με Τσάκαλου η ΑΕΚ

Μεταγραφική «βόμβα» με τη Λαμπρίνα Τσάκαλου για την ΑΕΚ. Η Ερασιτεχνική Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση της 28χρονης διεθνούς πλέι μέικερ για την επόμενη διετία, ώστε να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη της παρουσία στην Α1 χάντμπολ γυναικών και να διεκδικήσει υψηλούς στόχους στη μεγάλη κατηγορία.

Η Τσάκαλου έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και δύο νταμπλ στην Ελλάδα, ενώ έχει την πολύχρονη εμπειρία του εξωτερικού σε Σλοβενία, Κροατία κα τη φετινή στην Bundesliga. Η διεθνής αθλήτρια και του μπιτς χάντμπολ έχει πετύχει 303 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τη Λαμπρίνα Τσάκαλου. Η 28χρονη (07/08/1993) διεθνής πλέι μέικερ υπέγραψε διετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ

Η Λαμπρίνα Τσάκαλου ξεκίνησε την καριέρα της από την Αναγέννηση Άρτας και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΝΙ. Με την ομάδα της Νέας Ιωνίας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος τέσσερις διαδοχικές χρονιές (2014, 2015, 2016, 2017), κατακτώντας και δύο ντταμπλ (2015, 2017).

Το καλοκαίρι του 2017 έκανε ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα της, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή της στη σλοβενική Κριμ, όπου αγωνιζόταν μέχρι το 2019. Στη Σλοβενία κατέκτησε δύο νταμπλ, το 2018 και το 2019. Εν συνεχεία, αγωνίστηκε στην κροατική Ποντράφκα, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2021.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε με επιτυχία στην Bundesliga για λογαριασμό της Τούρινγκερ.

Η Λαμπρίνα έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς έχει αγωνιστεί πολλάκις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, έχει πετύχει 303 τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 146 στο Champions League.

Αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί μία από τις καλύτερες παίκτριες και στο beach handball, όπου έχει αγωνιστεί και στη μικτή κόσμου.

Λαμπρίνα, καλώς ήρθες στο σπίτι σου»!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*