Home / Βόλεϊ / Πρόταση της ΕΣΑΠ για την έναρξη των προπονήσεων

Πρόταση της ΕΣΑΠ για την έναρξη των προπονήσεων

Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Θανάσης Τσαγκρής, ο ορθοπεδικός, μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Οδυσσέας Παξινός, και το προεδρείο του ΠΑΣΑΠ.

Αποφασίστηκε η ΕΣΑΠ να διατυπώσει νέο αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, την Επιτροπή Λοιμοξιωλόγων του ΕΟΔΥ και τη ΓΓΑ για την επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Volley League ανδρών, με σκοπό την προετοιμασία μέχρι και την επανέναρξη της σεζόν.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς κατανόησε τα επιχειρήματα της ΕΣΑΠ και των ΤΑΑ και δεσμεύτηκε να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τεθεί στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας και στην Επιτροπή λοιμοξιωλόγων του ΕΟΔΥ το αίτημα της ΕΣΑΠ για την επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Volley League ανδρών.

Θετική τοποθέτηση έναντι του αιτήματος της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ είχαν, επίσης, οι γιατροί Αθανάσιος Τσαγκρής, Οδυσσέας Παξινός και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το αίτημα της Λίγκας.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με την πρωτοβουλία της ΕΣΑΠ και συμφωνήθηκε μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης να κατατεθεί η πρόταση της ΕΣΑΠ για την Volley League ανδρών και η αντίστοιχη πρόταση της ΕΟΠΕ για τη Volley League γυναικών.

Τόσο οι πρόεδροι της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ, όσο και εκπρόσωποι των αθλητών / αθλητριών ανέλυσαν το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό βόλεϊ από την συνεχιζόμενη καραντίνα, τον εγκλεισμό των αθλητών και αθλητριών, τις καταστροφικές επιπτώσεις για τις Εθνικές ομάδες και τη βιωσιμότητα των συλλόγων.

«Αντιλαμβανόμαστε την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που περνάει η χώρα, αλλά θέλουμε να πείσουμε τους πάντες και, ειδικά, την επιστημονική κοινότητα πως το άνοιγμα των προπονήσεων μέσα σε αποστειρωμένο και ασφαλές περιβάλλον θα είναι απολύτως ασφαλές εγχείρημα που θα κρατήσει ζωντανό ένα ολόκληρο άθλημα.

Έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τις Λίγκες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, όμως, αντί να είμαστε στο γήπεδο με όλα τα πρωτόκολλα και όλους τους περιορισμούς είμαστε κλεισμένοι σπίτι μας χωρίς να έχουμε λόγο ύπαρξης και να οδηγούμαστε στην καταστροφή.

Η άδεια για προπονήσεις με όλα τα πρωτόκολλα θα δώσει ελπίδα σε ένα ολόκληρο άθλημα, αλλά και σφυγμό, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει μέσα στις δύσκολες ώρες της πανδημίας», τόνισε ο Παντελής Ταρνατόρος.

O Γιώργος Καραμπέτσος συμπλήρωσε πως: «Αποδεικνύουμε πως το βόλεϊ είναι ενωμένο και παλεύει συντεταγμένα και οργανωμένα για να πείσει την κοινωνία και την ιατρική κοινότητα, όχι μόνο για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης καραντίνας σε αθλητές και αθλήτριες, αλλά και διότι κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα ολόκληρο άθλημα. Κινδυνεύουμε να διαλύσουμε συλλόγους και τη γενιά των “ελίτ” αθλητών και αθλητριών που στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες.

Καταφέραμε ως ελληνική Ομοσπονδία να πείσουμε όλο το ευρωπαϊκό βόλεϊ, ώστε να μεταφέρουμε τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων για τον Μάιο και κινδυνεύουμε να καταστραφούμε, επειδή ακόμα δεν έχουμε πείσει την επιστημονική μας κοινότητα για τα δίκαια αιτήματά μας.

Μαζί με τους “στρατηγούς” της αθλητικής ηγεσίας, που είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο ΓΓΑ και την επιστημονική κοινότητα θα προχωρήσουμε μαζί. Με συζήτηση και επιχειρήματα, χωρίς διχαστικές “κορώνες” και αφορισμούς, θα πείσουμε πως το βόλεϊ είναι ένα ασφαλές άθλημα και θα στρατευτούμε όλοι στη “μητέρα των μαχών” κατά της πανδημίας».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*