Home / Άλλα Σπόρ / Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του γερμανικού Feeder για την Τόλιου

Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του γερμανικού Feeder για την Τόλιου

Κατά την πρώτη μέρα του επαμειβόμενου τουρνουά πινγκ πονγκ του Ντίσελντορφ, του World Table Tennis Feeder III, η Κατερίνα Τόλιου σημείωσε δύο νίκες και προχώρησε επιτυχώς από την προκριματική διαδικασία. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια επιβεβαίωσε ότι διανύει περίοδο πολύ καλής αγωνιστικής κατάστασης, καθώς ξεπέρασε εμπόδια από τη Λατινική Αμερική και την Ασία χωρίς να χάσει σετ.

Βρίσκεται στο ταμπλό των «64» και, από την Τετάρτη, θα «κυνηγήσει» την καλύτερη δυνατή πορεία. Επόμενη αντίπαλός της η Λαμ Γε Λοκ από το Χονγκ Κονγκ, που, επίσης, πήρε την πρόκριση από το ταμπλό των προκριματικών.

Στο απλό γυναικών, έγιναν τρεις προκριματικοί γύροι, με την Τόλιου να έχει «bye» στον πρώτο και να κάνει αρχή από τους «32». Αντιμετώπισε την Αργεντινή Άνα Κόντινα, η οποία νωρίτερα είχε αποκλείσει τη Σουηδέζα Χάνα Χόλγκερσον με 3-0 σετ. Με σταθερή άμυνα και προσεκτικές μπάλες, η πρωταθλήτριά μας έφτασε στη νίκη πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 3-0. Στο πρώτο σετ, μάλιστα, ήταν πίσω 8-10 και χρειάστηκε να πάρει τέσσερις πόντους στη σειρά, αξιοποιώντας στον απόλυτο βαθμό τα σερβίς της (12-10, 11-9, 11-7).

Στον καθοριστικό τρίτο προκριματικό γύρο,συνάντησε το βράδυ της Τρίτης την Κορεάτισσα Γιουν Χιομπίν, που είναι ψηλότερά της στην παγκόσμια κατάταξη. Στο νούμερο 173 συγκεκριμένα όταν η Τόλιου βρίσκεται αυτή τη βδομάδα στο 208. Επίσης, ήταν δεύτερο φαβορί των «νοκ άουτ» προκριματικών.

Η έμπειρη διεθνής μας, όμως, εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της Ασιάτισσας απέναντι στην άμυνα, παράλληλα ήταν αποτελεσματική στις επιθέσεις της και επιβλήθηκε ξανά με 3-0 σετ για να φτάσει στην πρόκριση (11-6, 11-5, 11-6).

Η κλήρωση αργότερα την έστειλε στο πάνω μέρος του ταμπλό και αντιμέτωπη με τη Λαμ Γε Λοκ από το Χονγκ Κονγκ. Η Λαμ είναι νούμερο 339 στην παγκόσμια κατάταξη και προχώρησε από τα προκριματικά με συνολικά τρεις νίκες. Αν η Τόλιου νικήσει, τότε στις «32» θ’ αντιμετωπίσει το πρώτο φαβορί, τη Γερμανίδα Νίνα Μίτελχαμ, νικήτρια πέρυσι στη Θεσσαλονίκη στο Europe Top 16. Ο αγώνας αρχίζει στις 11:40 ώρα Ελλάδας.

Στο απλό ανδρών, ο Γκιώνης δεν είχε δράση την Τρίτη, αφού βρίσκεται απευθείας στο κυρίως ταμπλό των «64». Στον πρώτο γύρο θ’ αναμετρηθεί με τον Αυστριακό Αντρέας Λεβένκο. Αν προκριθεί, θα συναντήσει στους «32» τον Φενγκ Γι Σιν από την Ταϊπέι.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*