Home / Ομάδες / Πρόκριση με «πεντάρα» η Αργεντινή, νίκη θρίλερ η Χιλή

Πρόκριση με «πεντάρα» η Αργεντινή, νίκη θρίλερ η Χιλή

Στο Copa America…

Αθήνα
Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε ως αλλαγή με τη συμπλήρωση μίας ωρας αγώνα της Αργεντινής με τον Παναμά στο Σικάγο και πέτυχε χατ-τρικ (68΄,78΄, 87΄) για να οδηγήσει την ομάδα του στο θριαμβευτικό 5-0.

Εως τότε το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 (Οταμέντι 7′), αλλά ο «βασιλιάς Λίο» αποφάσισε να απαντήσει πειστικά στην πρόσφατη τοποθέτηση του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν έχει την προσωπικότητα να γίνει ο ηγέτης της «Αλπισελέστε».

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από τρία γκολ εναντίον του Παναμά, αλλά η αρχή έγινε και η Αργεντινή προκρίθηκε στους ημιτελικούς, με τον κουμπάρο του Μέσι, Σέρχιο Αγουέρο, να κλείνει το σκορ στο 90΄.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Τάτα Μαρτίνο): Ρομέρο, Μερκάντο, Οταμέντι, Ρόχο, Φούνες Μόρι, Μασεράνο, Αουγκούστο Φερνάντες (61΄ Μέσι), Ντι Μαρία (43΄ Λαμέλα), Γκαϊτάν, Μπανέγκα, Ιγκουαΐν (76΄ Αγουέρο)

ΠΑΝΑΜΑΣ (Γκάμπριελ Γκόμες): Πενέδο, Μπαλόι, Λουίς Ενρίκες, Ματσάδο, Μίλερ, Γκόμες, Κούπερ (76΄ Αρόγιο), Κιντέρο, Γοδόι, Πέρες (75΄ Τεχάδα), Πιμέντελ (20΄ Καμάργκο).

Νίκη στο…98′ η Χιλή

Δεν στέκεται καλά η Χιλή ως κάτοχος του Copa America και αυτό αποδείχθηκε και εναντίον της αδύναμης Βολιβίας στο Φόξμπορο της Μασαχουσέτης. Η κάτοχος του τίτλου επικράτρησε δύσκολα 2-1 με… σκανδαλώδη τρόπο, με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 90+8΄ (!) και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση. Ο ηγέτης της ομάδας, Αρτούρο Βιδάλ, ήταν αυτός που ευστόχησε στο πέναλτι, ενώ είχε ανοίξει το σκορ στο 61΄. Ενδιάμεσα ισοφάρισε για τους Βολιβιανούς ο Κάμπος.

ΧΙΛΗ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Μπράβο, Ίσλα (76΄ Φουενσαλίδα), Μεδέλ, Χάρα, Μποσζούρ, Βιδάλ, Ερνάντες, Αράνγκις, Αλέξις Σάντσες, Πινίγια (58΄ Βάργκας), Ορεγιάνα (58΄ Πουτς)

ΒΟΛΙΒΙΑ (Χούλιο Σέζαρ Μπαλντιβιέσο): Λάμπε, Σααβέντρα, Εγκίνο, Έντουαρντ, Γκουτιέρες, Μπεχαράνο, Άρσε (54′ Ραμάγιο), Μέλεαν, Κάστρο (58′ Κάμπος), Σμέντμπεργκ-Νταλένσε, Ντουκ (82΄ Βεϊσάγα)

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*