Home / Αυτοκίνητο / F1 / Πρωτιά για Φερστάπεν στο επεισοδιακό GP της Ίμολα!

Πρωτιά για Φερστάπεν στο επεισοδιακό GP της Ίμολα!

Την πρώτη του νίκη πήρε ο Μαξ Φερστάπεν στο δεύτερο Grand Prix της σεζόν στη Formula 1 στη βροχερή Ίμολα. Στη δεύτερη θέση ο Λιούις Χάμιλτον, που παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία χάρη στη νίκη του στο Μπαχρέιν, τρίτος τερμάτισε ο Λάντο Νόρις.

Ο Ολλανδός της Red Bull-Honda ήταν αλάνθαστος στον αγώνα, πήρε την πρωτοπορία νωρίς και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω, αντικρίζοντας πρώτος την καρό σημαία. Ο Χάμιλτον έκανε εντυπωσιακό δεύτερο μισό, κερδίζοντας πολλές θέσεις και πέρασε δεύτερος στους τρεις γύρους για το τέλος, όπου και παρέμεινε μέχρι τον τερματισμό.

Σφοδρή σύγκρουση είχαν οι Βάλτερι Μπότας και Τζορτζ Ράσελ στον 34ο γύρο, που διέκοψε τον αγώνα για μισή ώρα.

Στην αρχή του GP και υπό βροχή ο Λιούις Χάμιλτον ξεκίνησε καλύτερα, όμως ο Φερστάπεν τον πέρασε στην Ταμπουρέλο.

Τα απρόοπτα άρχισαν ήδη στον πρώτο γύρο, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να.. επιστρατεύεται μετά από έξοδο του Λατιφί. Στους γύρους υπό αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Μικ Σουμάχερ έκανε τε-τα-κέ και έχασε την εμπρός του αεροτομή κλείνοντας έτσι τα πιτς για μερικούς γύρους.

Με την άσφαλτο να στεγνώνει φτάνοντας στον 25ο γύρο, ο Ολλανδός αύξανε τη διαφορά του, η οποία έφτασε περίπου στα 5 δευτερόλεπτα. Μέχρι τον 30ό γύρο όλοι οι οδηγοί είχαν τοποθετήσει πλέον τη μέση γόμα.

Λίγο αργότερα ωστόσο, ο Χάμιλτον γλίστρησε εκτός γραμμής και κατέληξε στην αμμοπαγίδα, για να κατευθυνθεί στη συνέχεια στα πιτς.

Στον 34ο γύρο συνέβη η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Μπότας και Ράσελ: Ο Βρετανός της Williams προσπάθησε να προσπεράσει τον Φινλανδό της Mercedes μετά την ευθεία και ενώ ο Μπότας προσπαθούσε να μην επιτρέψει την προσπέραση, ο Ράσελ γλίστρησε και πλαγιοκόπησε τη Mercedes, με τους δύο πιλότους να προσκρούουν σφοδρά στη μπαριέρα. Τα μονοθέσια έπαθαν μεγάλες ζημιές, ευτυχώς όχι όμως και οι δύο οδηγοί. Πάντως ο εκνευρισμός μεταξύ τους ήταν εμφανής.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*