Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός!

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός!

Μια ακόμα χρυσή σελίδα για το ελληνικό αθλητισμό και την ιστορία του έγραψε ο Ολυμπιακός, αφού οι «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη επικράτησαν 7-6 της ουγγρικής Ντουναϊσβάρος και κατέκτησαν την Ευρωλίγκα!

Με ένα αμιγώς ελληνικό ρόστερ, οι Πειραιώτισσες εμφάνισαν τεράστια ψυχικά αποθέματα στην Βουδαπέστη και παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 6-5, ανέτρεψαν το ματς και πανηγύρισαν την τέταρτη ευρωπαϊκή τους κούπα.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον πρώτο οκτάλεπτο του τελικού, καθώς δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα. Οι «ερυθρόλευκες» εκμεταλλεύτηκαν και τις τρεις φορές που βρέθηκαν με παίκτρια παραπάνω. Νικόλ Ελευθεριάδου, Βασιλική Πλευρίτου και Μαργαρίτα Πλευρίτου σκόραραν μετά από όμορφους συνδυασμούς, ενώ η Γκάρντα με τα δύο προσωπικά γκολ της, κράτησε την Ντουναϊσβάρος στο ματς (3-2).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου, η Σζίλαγκι πέτυχε δύο τέρματα σε σύντομα χρονικό διάστημα και οι Ουγγαρέζες πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (3-4). Παρόλα αυτά το σύνολο του Χάρη Παυλίδη αντέδρασε, ισοφάρισε (4-4) με την Βασιλική Πλευρίτου και με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Άλκηστις Αβραμίδου (5-4), πήρε το προβάδισμα με την ολοκλήρωση του δευτέρου οκταλέπτου.

Περισσότερα σε λίγο…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*