Home / Αυτοκίνητο / Πρωταγωνιστικό ρόλο η οδηγική παιδεία στο 20ο Motor Festival του ΟΑΚΑ

Πρωταγωνιστικό ρόλο η οδηγική παιδεία στο 20ο Motor Festival του ΟΑΚΑ

Ξεκάθαρα μηνύματα για σωστή οδική συμπεριφορά και τη σημασία της οδηγικής ασφάλειας θα στείλει τo 20o Motor Festival Gold Edition, που θα διεξαχθεί το προσεχές τριήμερο, 7 έως και 9 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού αλλά και της E.P.T.A. (European Passenger Transportation Association)!

Πιστό στο σύνθημα «η γνώση σώζει ζωές, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωές» το Motor Festival, παράλληλα με τα εντυπωσιακά Shows των επαγγελματιών οδηγών – που το καθιστούν ως το κορυφαίο και μεγαλύτερο μηχανοκίνητο πάρκο αδρεναλίνης στην Ελλάδα -, ετοιμάζει σπουδαίες βιωματικές δράσεις με θέμα την οδική ασφάλεια.

Η σχολή «Μπάστας» θα εκπαιδεύσει τους επισκέπτες στη μέθοδο της αράχνης, όπου ο οδηγός γνωρίζει πως πρέπει να συμπεριφέρεται όταν του γλιστρήσει το αμάξι η χάσει την πορεία του. Τη λεγόμενη πλαγιολίσθηση. Ακόμη θα τους εκπαιδεύσει στα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένας οδηγός, επιδεικνύοντας τρόπους που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τόσο για τον ίδιο αλλά και για τρίτους.

H σχολή οδηγών «Τζεμπελίκος» θα τεστάρει τις αντιδράσεις των επισκεπτών σε κατάσταση «εικονικής» μέθης! Επιπλέον με τον προσομοιωτή σύγκρουσης θα τους μεταφέρει το αίσθημα να βιώνουν ένα τρακάρισμα και τις πιέσεις που δέχεται το σώμα, ενώ τέλος θα γίνουν επιδείξεις αναφορικά με το πως επιδρά ο αερόσακος όταν σπάει και ποιες είναι οι συνέπειες για ένα οδηγό όταν δεν φοράει ζώνη.

Τέλος, ακριβώς επειδή το σύνθημα του Motor Festival είναι ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωές, οι Extreme Track Days και το HTTC θα βρίσκονται στο φεστιβάλ, ώστε να «μαζέψουν» τα παιδιά από τους δρόμους και να τα εντάξουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εξάλλου εκπαιδεύοντας και εξελίσσοντας τους οδηγούς ως αθλητές, ένα από τα σημαντικά οφέλη που αυτό το γεγονός προσφέρει είναι ότι εκτονώνεται η ένταση του κάθε οδηγού σε πίστες και χώρους που διέπονται από ασφάλεια.

Motor Festival και ασφάλεια πάνε μαζί! Tο μεγαλύτερο μηχανοκίνητο πάρκο αδρεναλίνης στην Ελλάδα είναι έτοιμο να ανοίξει ξανά τις πύλες του προσφέροντας μοναδικά μηχανοκίνητα shows από όλους τους χώρους της μηχανοκίνησης και στέλνοντας, παράλληλα, μηνύματα που σώζουν ζωές! Το ραντεβού έχει δοθεί: Από τις 07 έως και τις 9 Οκτωβρίου (Παρασκευή 18:00 -23:00, Σάββατο 11:00 – 23:00, Κυριακή 11:00 – 22:00 το ωράριο λειτουργίας) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*