Home / Άλλα Σπόρ / Πρωταγωνιστής ο Γκιώνης στη νικηφόρα πρεμιέρα της Μπογκόρια στο Τσάμπιονς Λιγκ

Πρωταγωνιστής ο Γκιώνης στη νικηφόρα πρεμιέρα της Μπογκόρια στο Τσάμπιονς Λιγκ

Το βράδυ της Τρίτης, η Μπογκόρια Γκρότζισκ, την οποία ενισχύει άλλη μια χρονιά ο Παναγιώτης Γκιώνης, έδωσε στην Τσεχία τον πρώτο της αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ πινγκ πονγκ ανδρών της φετινής περιόδου και με δύο δύσκολες ατομικές νίκες τη βοήθησε καθοριστικά να καταβάλλει την Οστρόφ με 3-1.

Από τη θέση 1 της πολωνικής ομάδας, ο Γκιώνης αρχικά ισοφάρισε και, στη συνέχεια, διαμόρφωσε το τελικό σκορ για να δείξει ότι βρίσκεται σε πραγματικά καλή κατάσταση και αντιμετωπίζει σωστά το χρόνιο πρόβλημα στον αχίλλειο.

Ύστερα κι από τη νίκη της Μπογκόρια έκλεισε ένα θαυμάσιο ευρωπαϊκό τριήμερο για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, αφού προηγήθηκαν η νικηφόρα αρχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και της Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου και, βέβαια, το εμφατικό 3-0 της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού επί της αυστριακής LZ Λιντς Φρόσμπεργκ για το στάδιο 3 του Europe Cup.

Το ματς στην Τσεχία ήταν της τρίτης αγωνιστικής του γκρουπ Α, βάσει προγράμματος. Η Μπογκόρια, σταθερή παρουσία στο κορυφαίο ευρωπαϊκό Κύπελλο ομάδων τα τελευταία χρόνια, είχε τα προγνωστικά ελαφρά με τα μέρος της. Είχε πρώτο παίκτη τον Έλληνα άσο κι, επίσης, στην τριάδα τον 18χρονο Κορεάτη Τζανγκ Σεονγκίλ και τον Πολωνό Μίλος Ρετζίμσκι.

Στην HB Ostrov Havlickuv Brod, όπως είναι το πλήρες όνομά της, αγωνίζονται, μεταξύ άλλων, ο μέχρι πέρυσι αθλητής της Μπογκόρια, Πάβελ Σίρουτσεκ, και ο Μίχαλ Όμπεσλο, που το περασμένο σαββατοκύριακο ενίσχυσε τον Άρη Νικαίας στην ελληνική Α2 κατηγορία.

Οι Τσέχοι, που προέρχονταν από πρόκριση από το στάδιο 1 της διοργάνωσης, πήραν το προβάδισμα κι αμέσως μετά έκανε το 1-1 ο Γκιώνης, κάμπτοντας δύσκολα τον Όμπεσλο με 3-1 σετ.

Ο αριστερόχειρας Κορεάτης Τζανγκ έβαλε μπροστά την Μπογκόρια, νικώντας στον «ξαφνικό θάνατο» τον Τσέχο Τρέγκλερ και ξαναμπήκε στο τραπέζι ο Γκιώνης για να επικρατήσει του Σίρουτσεκ με 3-0 σετ και να χαρίσει τη νίκη στο πολωνικό κλαμπ. Μάλιστα, ο κορυφαίος αμυντικός δεν πανηγύρισε τη νίκη του επειδή αντιμετώπιζε τον πρώην συμπαίκτη και φίλο του.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Οστρόφ-Μπογκόρια 1-3:

Πάβελ Σίρουτσεκ-Μίλος Ρετζίμσκι 3-1 (5-11, 12-10, 11-8, 11-6)

Μίχαλ Όμπεσλο-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (7-11, 11-9, 7-11, 9-11)

Τόμας Τρέγκλερ-Σεονγκίλ Τζανγκ 2-3 (11-5, 5-11, 8-11, 11-7, 4-6)

Σίρουτσεκ-Γκιώνης 0-3 (8-11, 10-12, 12-14)

Η Μπογκόρια δίνει την 01/12 τον επόμενο αγώνα της στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα είναι με την Μπορούσια Ντίσελντορφ εντός έδρας. Στις 14/12 έχει ν’ αντιμετωπίσει την Οστρόφ, επίσης, στην Πολωνία και θα κλείσει τα ματς του γκρουπ στις 16/12 με την Μπορούσια στη Γερμανία.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*