Home / Άλλα Σπόρ / Προσωρινός αποκλεισμός της Λισένκο για ντόπινγκ

Προσωρινός αποκλεισμός της Λισένκο για ντόπινγκ

Χρυσή Ολυμπιονίκης σφυροβολίας

Αθήνα
Η Ρωσίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2012 στη σφυροβολία, Τατιάνα Λισένκο, τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό για ντόπινγκ, όπως γνωστοποίησε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), χωρίς να διευκρινίζει την ουσία ή την ημερομηνία του «θετικού» δείγματος.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η Λισένκο, η οποία ονομάζεται πλέον Τατιάνα Μπελομπορόντοβα μετά το γάμο της, είχε βρεθεί «θετική» σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε δείγματα τα οποία είχαν ληφθεί το 2005, στη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Ελσίνκι.

«Η IAAF μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η Τατιάνα Μπελομπορόντοβα (Λισένκο) έχει τιμωρηθεί με προσωρινό αποκλεισμό. Όπως συμβαίνει με όλες τις περιπτώσεις ντόπινγκ εν εξελίξει, η IAAF δεν θα κάνει κάποιο άλλο σχόλιο μέχρι το τέλος της διαδικασίας» δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της διεθνούς ομοσπονδίας για την 33χρονη αθλήτρια.

Εκτός από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, στην διάρκεια της καριέρας της η Λισένκο έχει, μεταξύ άλλων, στεφθεί δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου στη σφυροβολία (2011, 2013).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*