Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Προμηθέας Πάτρας-Πανιώνιος: Για την τελευταία θέση τα ημιτελικά

Προμηθέας Πάτρας-Πανιώνιος: Για την τελευταία θέση τα ημιτελικά

Mε το μάλλον πιο… αντιεμπορικό αλλά σίγουρα το πιο απρόβλεπτο ζευγάρι ολοκληρώνονται τα προημιτελικά του Final-8 του Κυπέλλου.

Ο Προμηθέας Πάτρας και ο Πανιώνιος έρχονται αντιμέτωποι στα «Δύο Αοράκια» για μία θέση στην τετράδα (21:00, COSMOTE SPORT 5, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6), όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ Ολυμπιακού και Περιστερίου bwin, που θα λάβει χώρα νωρίτερα.

Από τη μία πλευρά, οι Πατρινοί διανύουν μία εξαιρετική σεζόν σε όλα τα μέτωπα. Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει ρεκόρ 10-8 στο πρωτάθλημα και έχει σχεδόν σφραγίσει μια θέση στην πρώτη πεντάδα, ενώ βρίσκεται στη φάση των «16» του BCL, όπου επίσης έχει βάλει τις βάσεις για μια πρόκριση στα προημιτελικά. Έχοντας κάποιους πολύ ποιοτικούς ξένους (Χέιλ, Κάγουαν, Ετσενίκε, Κόφεϊ) και μερικούς έμπειρους Έλληνες (Κόνιαρης, Χρυσικόπουλος), ο Προμηθέας μπαίνει στο Κύπελλο ώστε να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητές του.

Απέναντί τους, οι Πατρινοί θα βρουν τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη βρίσκεται στο Final-8 καθώς εξασφάλισε μια θέση μέσω του UNICEF Trophy. Οι «κυανέρυθροι» είναι η μοναδική ομάδα εκτός της πρώτης κατηγορίας που βρίσκεται στο Κύπελλο, αφού παίζει στην Elite League, αν και πιθανότατα μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχει επιστρέψει στα… μεγάλα σαλόνια, καθώς προπορεύεται με ρεκόρ 15-6.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι το σαφές αουτσάιντερ τόσο κόντρα στον Προμηθέα όσο και γενικότερα στο τουρνουά, παρόλα αυτά το ρόστερ του άνετα θα μπορούσε να σταθεί και στην κορυφαία κατηγορία, με πολύ έμπειρους παίκτες όπως ο Βεργίνης, ο Μιλεντίγεβιτς, ο Βουγιούκας, ο Γκίκας και ο Κακλαμανάκης. Ο Πανιώνιος σίγουρα δεν έχει κάτι να… φοβηθεί κόντρα στους Πατρινούς και θα παλέψει για την πρόκριση, όπως είχε κάνει και πέρυσι, όταν άγχωσε την ΑΕΚ Betsson στα προημιτελικά, πριν τελικά αποκλειστεί στην παράταση.

Ενόψει του ματς, ο τεχνικός του Προμηθέα, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε: «Είναι σημαντική η παρουσία μας εδώ, ήταν από τους αρχικούς μας στόχους στη σεζόν. Το καταφέραμε από σχετικά νωρίς και αυτό για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση. Το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων και πέρσι ο Πανιώνιος, παρότι αγωνιζόταν στην B’ Εθνική, είχε δυσκολέψει πολύ την ΑΕΚ. Δεν έχουμε κανένα λόγο να υποτιμήσουμε μια ομάδα που έχει έναν έμπειρο και πολύ καλό υλικό και παίκτες επιπέδου Α1 και είναι ιστορική. Θα προετοιμαστούμε με τον τρόπο που απαιτείται για ένα Final 8 και είναι πρόκληση για εμάς το παιχνίδι και θέλουμε να προχωρήσουμε».

Από την άλλη, ο Άρης Λυκογιάννης ανέφερε: « Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει παίξει καλό μπάσκετ και έχουμε δύσκολο έργο. Πρέπει να προετοιμαστούμε σωματικά και πνευματικά, να ματσάρουμε την ενέργεια. Θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς και θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης που έχουμε».

Η διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης θα είναι η εξής: Τσαρούχα, Μαγκλογιάννης, Χριστινάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και τα ζευγαρώματα μέχρι τον τελικό:

Προημιτελικοί

15/2, 18:00 Παναθηναϊκός AKTOR – ΑΕΚ Betsson (1)

15/2, 21:00 ΠΑΟΚ – Άρης (2)

16/2, 18:00 Ολυμπιακός – Περιστέρι bwin (3)

16/2, 21:00 Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος (4)

Ημιτελικοί (17/2)

18:00 Νικητής 1-Νικητής 2 (5)

21:00 Νικητής 3-Νικητής 4 (6)

Τελικός (18/2)

19:00 Νικητής 5-Νικητής 6

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*