Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Προβάδισμα για την Ατλέτικο, 1-0 τη Μπάγερν στη Μαδρίτη

Προβάδισμα για την Ατλέτικο, 1-0 τη Μπάγερν στη Μαδρίτη

Στον δρόμο για τον τελικό

Aθήνα
Το πρώτο βήμα για να βρεθεί ξανά στον τελικό του Champions League μετά από το περυσινό… διάλειμμα έκανε απόψε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε νίκησε 1-0 τη Μπάγερν στο «Βιθέντε Καλντερόν», στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων και δεύτερο χρονικά της διοργάνωσης κι έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη (3/05) στο Μόναχο.

Οι «ροχιμπλάνκος», που μπήκαν πιο δυνατά και στα πρώτα 30 λεπτά «πατούσαν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, άνοιξαν το σκορ στο 11΄ με ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουν μπει στη διοργάνωση. Ο Σαούλ Νίγκεθ απέφυγε τρεις παίκτες, μπήκε στην περιοχή και με αριστοτεχνικό πλασέ νίκησε τον Νόιερ (1-0).

Η Μπάγερν ήταν… άλλη ομάδα στο δεύτερο μέρος. Πίεσε από τα πρώτα λεπτά την εστία του Όμπλακ, είχε δοκάρι με τον Αλάμπα στο 54΄ και τρεις πολύ καλές φάσεις στη συνέχεια με τους Χάβι Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι και Ντάγκλας Κόστα, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε.

Τεράστια ευκαιρία για να «αγκαλιάσει» την πρόκριση στον τελικό του Μιλάνου έχασε η Ατλέτικο στο 75΄ με τον Τόρες να σημαδεύει το δοκάρι του Νόιερ και στο «ριμπάουντ» ο Κόκε δεν κατάφερε να νικήσει τον Γερμανό τερματοφύλακα.

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Κίτρινες: Σαούλ Νίγκεθ – Ντάγκλας Κόστα, Μπενατια, Νόιερ, Βιδάλ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ.Σιμεόνε)): Όμπλακ, Χουανφραν, Χιμένες, Σάβιτς, Φελίπε Λούις, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ Νίγκεθ (85΄ Τόμας Παρτέι), Αγκούστο Φερνάντες, Γκριεζμάν, Τόρες

ΜΠΑΓΕΡΝ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ (77΄ Μπενατια), Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τιάγκο (70΄ Μίλερ), Κομάν (64΄ Ριμπερί), Ντάγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι

Στις πρώτες αναμετρήσεις για τους ημιτελικούς του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-0

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 3 και 4 Μαΐου

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*