Home / Άλλα Σπόρ / Πρεμιέρα με νίκη επί της Ισπανίας για την Εθνική πόλο γυναικών

Πρεμιέρα με νίκη επί της Ισπανίας για την Εθνική πόλο γυναικών

Στο προολυμπιακό τουρνουά

Αθήνα
Τα σημάδια βελτίωσης που έδειξε η εθνική πόλο των γυναικών στο πρόσφατο «Θέτις Καπ», τελικά δεν αποδεικνύονται απατηλά. Μεταμορφωμένη η ελληνική ομάδα, έκανε πιθανότατα το καλύτερο παιχνίδι της τελευταίας τετραετίας στην πρεμιέρα του προολυμπιακού τουρνουά, στη Γκούντα της Ολλανδίας, νικώντας πολύ καθαρά την πρωταθλήτρια κόσμου του 2013 Ισπανία με 14-11.

Και μπορεί το αποτέλεσμα από μόνο του να μην σημαίνει τίποτα, σε μία διοργάνωση όπου τα πάντα κρίνονται στον νοκ-άουτ προημιτελικό του Σαββάτου, όμως η αγωνιστική εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και η ψυχολογική ώθηση που δίνει η σημερινή νίκη, συνιστούν αναμφίβολα θετικό οιωνό.

Επιπροσθέτως, η εθνική θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την Πέμπτη, απέναντι στις παντοδύναμες ΗΠΑ, τη νίκη-έκπληξη και την πρωτιά του Α΄ ομίλου, που θα της εξασφαλίσει έναν βατό αντίπαλο στον προημιτελικό.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ισπανία): 2-3, 2-4, 3-3, 4-4

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, ΗΠΑ και Καναδάς είχαν εύκολο έργο, συντρίβοντας αντίστοιχα την Ιαπωνία (18-1) και τη Νότια Αφρική (17-2). Την Τρίτη στις 17:40 η εθνική αντιμετωπίζει την αδύναμη Νότια Αφρική.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*