Home / Άλλα Σπόρ / Πρεμιέρα με μεγάλη νίκη για την Εθνική γυναικών στο Ευρωπαϊκό!

Πρεμιέρα με μεγάλη νίκη για την Εθνική γυναικών στο Ευρωπαϊκό!

Με αντεπίθεση διαρκείας στο φινάλε και γκολάρα της Ελευθερίας Πλευρίτου 8” πριν τη λήξη, η Εθνική πόλο γυναικών επιβλήθηκε 9-8 της Ουγγαρίας και έκανε ιδανική πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου βρέθηκε να χάνει με 8-6 δυόμισι περίπου λεπτά πριν το φινάλε, ωστόσο έδειξε ατσάλινη ψυχραιμία και πήρε πολύτιμη νίκη, απέναντι σε μια εκ των δυνατότερων αντιπάλων του ομίλου (μαζί με την Ολλανδία).

Η Ουγγαρία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι, όμως η Ελλάδα απάντησε με τρία γκολ από Ξενάκη, Χυδηριώτη και Ελευθερία Πλευρίτου για το 3-1, που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Η ουγγρική ομάδα ισοφάρισε σε 3-3 στις αρχές της δεύτερης, με τη γαλανόλευκη να «απαντάει» ξανά με γκολ της Μαργαρίτας και της Βασιλικής Πλευρίτου για το 5-3 του ημιχρόνου και συνέχισε το σερί στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, με γκολ της Χυδηριώτη.

Έντεκα λεπτά πριν το τέλος του ματς η Ουγγαρία έκανε την αντεπίθεσή της και έτρεξε σερί πέντε τερμάτων, που της έδωσαν τα ηνία με 8-6 στα 2:24 πριν το φινάλε του ματς.

Από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι «αγρίεψε» με συνεχόμενες αποβολές. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου μείωσε σε 8-7 στον παραπάνω δύο λεπτά περίπου πριν το φινάλε και η Βάσω Πλευρίτου, ξανά στον παραπάνω, ισοφάρισε σε 8-8 στα 61 δευτερόλεπτα.

Ακολούθησε επίθεση για την Ουγγαρία με παραπάνω, που σταμάτησε εντυπωσιακά η ελληνική άμυνα. Στην τελευταία επίθεση η ελληνική ομάδα είχε κερδισμένη αποβολή, που εκμεταλλεύτηκε άψογα η Ελευθερία Πλευρίτου, με απίθανη λόμπα στα οκτώ δευτερόλεπτα, για το 9-8.

Επόμενος αντίπαλος για την Έλλάδα είναι η Ρουμανία, αύριο (Κυριακή 28/9) στις 14:00, με μετάδοση από την ΕΡΤ3, για τη 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-1, 4-3

Ουγγαρία: Κις, Ζίλαγκι 1, Βάλι 1, Γκουρισάτι 3, Χόρβατ, Πάρκες, Μάτε, Περεζτέγκι-Νάγκι 1, Λεϊμέτερ, Μάχιου, Φάραγκο 1, Γκάρντα 1, Μάγκιαρι

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Τριχά, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*