Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Πού μπορεί και πού δεν μπορεί να βοηθήσει ο Σουντανί!

Πού μπορεί και πού δεν μπορεί να βοηθήσει ο Σουντανί!

· Με ό,τι ερωτηματικό μπορεί να υπάρχει για την ασφάλεια των συμπερασμάτων από ένα παιχνίδι με την Λάρισα των πολλών ελλείψεων, είδαμε κάποια πράγματα από τον Σουντανί, που έχουν ενδιαφέρον, καθότι μιλάμε για την πρώτη εμφάνιση του σε επίπεδο βασικής ενδεκάδας, δέκα ολόκληρους μήνες μετά την επέμβαση του στους χιαστούς.

· Ο Πέδρο Μαρτίνς απολύτως εύλογα το πήγε λάου λάου για την επιστροφή του Αλγερινού μεσοεπιθετικού. Ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, μέσα Οκτώβρη, να του δίνει χρόνο ως αλλαγή. Από πολύ λίγα λεπτά, μέχρι και περίπου μισή ώρα. Εφτά παιχνίδια τον χρησιμοποιούσε σαν αλλαγή, με τελευταίο εκείνο στη Λαμία, στο οποίο ο προπονητής του έδωσε, έξυπνα, τη χαρά για το πρώτο του γκολ μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του, δίνοντας του τη δυνατότητα να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα στα τελευταία λεπτά.

· Με την Λάρισα τον έβαλε από την αρχή και κατά βάση είδαμε από τον Σουντανί αυτά που ξέραμε από πέρυσι, έστω σε μία κάποια…σμίκρυνση, λογική, μετά από τέτοια μεγάλη αποχή.

· Κατ΄ αρχάς, ο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε σε θέση έξω δεξιά, κάτι που όμως κράτησε μόλις στα πρώτα 15 λεπτά, αφού αμέσως είδε ο προπονητής ότι δεν είχε νόημα κάτι τέτοιο. Στα 33 του και μετά από τέτοιο τραυματισμό, με κιλά που ακόμη που δεν έχουν φύγει, δεν μπορεί να σταθεί στα άκρα της επίθεσης ο έμπειρος Αλγερινός. Άλλωστε, κι από πέρυσι το είδαμε διακρίνει, ότι το καλύτερο του είναι να παίζει πίσω από τον σέντερ φορ.

· Κάπως έτσι ο Μαρτίνς στο δεκαπεντάλεπτο κιόλας πέρασε τον Σουντανί λίγο πίσω από τον Ελ Αραμπί, σε ένα 4-4-2, με τον Φορτούνη πλέον στα πλάγια, μαζί με τον Μπρούμα. Σε αυτό το ρόλο, όπου στο περασμένο πρωτάθλημα ο Σουντανί είχε δώσει αρκετές λύσεις (εφτά γκολ είχε βάλει κι άλλα έξι είχε φτιάξει), έστω κι αν δεν ήταν σε μεγάλα παιχνίδια, έδειξε και πάλι ότι μπορεί να βοηθήσει.

· Το γκολ που έβαλε ήταν πολύ εύκολο, με την εξ επαφής κεφαλιά, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι ξέρει να παίρνει καλές θέσεις, να πλασάρεται καλά στην περιοχή για να περιμένει τη φάση και να σκοράρει. Κάπως έτσι είχε βρεθεί πριν το γκολ σε θέση βολής, αλλά κόντραραν σωτήρια το σουτ που έκανε οι αμυνόμενοι. Κι ακριβώς το ίδιο έγινε και μετά το γκολ, σε άλλο του σουτ από ευνοϊκή θέση. Εν τέλει έκλεισε το παιχνίδι με τέσσερις τελικές, έχοντας και μία άστοχη κεφαλιά. Όλα τα έκανε στα πρώτα 30 λεπτά (!), προφανώς γιατί περίπου τόσο μπορεί να παίξει σε ένα καλό επίπεδο αυτή την εποχή.

· Το σημαντικό με τον Σουντανί είναι ότι μυρίζεται τη φάση-στη Λαμία τις προάλλες πρόλαβε κι είχε εκτός του εύστοχου πέναλτι άλλες δύο τελικές από καλές θέσεις, μπαίνοντας αλλαγή στο 70ο λεπτό. Γενικά είναι παίκτης που ίσως δεν μπορεί να δώσει πάρα πολλά, λόγω έλλειψης πλέον μεγάλων αντοχών, αλλά αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να δώσει λύσεις, γιατί το «έχει», είναι μέσα στις φάσεις. Στη Μασσαλία μπήκε στο 92’ και στο 93’ έβγαλε πάσα για γκολ στον Σισέ, που για ένα κλικ δεν έκανε το 2-2…

· Το θέμα, όμως, είναι και αλλού: επειδή λείπει τώρα ο Χασάν, μπορεί ο Σουντανί απόντος του Ελ Αραμπί να παίξει σέντερ φορ στο κλασικό σύστημα που ακολουθεί ο Ολυμπιακός, το 4-2-3-1 η, το 4-3-3; Πρέπει να έχουμε πολλές αμφιβολίες. Όπως και ως προς το ενδεχόμενο να παίξει εξτρέμ. Αντίθετα, είναι μανούλα για να παίξει πίσω από τον Ελ Αραμπί η, τον Χασάν.

· Κοινώς, αν αργήσει να γυρίσει ο Χασάν, νομίζω ότι πρέπει ο Ολυμπιακός να βρει σέντερ φορ, εκτός κι αν πιστεύει στον Κάιπερς. Αλλά αν τον πίστευε, λογικά θα έπαιρνε ο Βέλγος περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τα 13 λεπτά με τη Λάρισα και τα 20 με τη Λαμία.

Άσχετο: δείτε παρακάτω το τελευταίο βιντεάκι που ανέβασε ο Βαλμπουενά με τις ατομικές προπονήσεις του στη Γαλλία!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*