Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Ποκουσέφσκι: «Για να παραχωρήσουν τον Ρούμπιο, κάτι πιστεύουν σε μένα»

Ποκουσέφσκι: «Για να παραχωρήσουν τον Ρούμπιο, κάτι πιστεύουν σε μένα»

Τα πέντε χρόνια που ήταν στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ήταν τα καλύτερα της ζωής του, όπως δήλωσε ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος θα συνεχίσει στους Θάντερ, που τον επέλεξαν στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ.

Ο 19χρονος Σέρβος τόνισε πως η ομάδα της Οκλαχόμα πιστεύει σε εκείνον και γι’ αυτό προχώρησε στην ανταλλαγή του Ρίκι Ρούμπιο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για άλλη μία φορά τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων», για την ευκαιρία που του έδωσαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι στην κάμερα της Cosmote TV:

Για την επιλογή του στο ντραφτ: «Ήταν κάτι που περίμενα τόσα χρόνια, ήταν μια στιγμή που έζησα μαζί με την οικογένειά μου. Ήταν τέλειο, όνειρο».

Για τους στόχους του: «Το καθήκον μου ήταν να δουλεύω και να κάνω ό,τι μου λένε. Αυτοί οι δύο μήνες εκεί πέρασαν τέλεια, δούλευα κάθε μέρα, έμαθα καινούργια πράγματα. Πάω έτοιμος στην Αμερική. Θα δούμε όταν πάω εκεί τι θα γίνει, θα κάνω ό,τι μου ζητούν. Δεν έχω πρόβλημα να βοηθήσω την ομάδα, σε όποια περίπτωση κι αν είμαστε. Θα χρειαστώ χρόνο, αλλά ως παίκτης νιώθω έτοιμος ότι μπορώ να βοηθήσω. Δεν ξέρω πόσο, αυτό θα το δούμε. Νιώθω όμως πιο έτοιμος απ’ ότι ένιωθα πριν από δύο μήνες».

Για την παρουσία των GMs του ΝΒΑ για χάρη του όλον αυτόν τον καιρό: «Δεν ήξερα ποιος έρχεται κάθε φορά. Μια φορά νομίζω άκουσα ότι ήρθε, αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Δεν είχα κάτι στις σκέψεις μου για την Οκλαχόμα Σίτι, ήρθε ξαφνικά».

Για τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: «Μίλησα με τον κόουτς και τον τζένεραλ μάνατζερ, ανυπομονώ να πάω εκεί να ξεκινήσω προπονήσεις και να γνωριστούμε. Είναι μια πολύ καινούργια ομάδα, με νέους αθλητές. Έχουμε χρόνια μπροστά μας. Για να δώσουν με ανταλλαγή τον Ρίκι Ρούμπιο προκειμένου να με επιλέξουν σημαίνει ότι κάτι περιμένουν από μένα και ότι με πιστεύουν. Πάω εκεί με πάρα πολύ μεγάλη θέληση για να βοηθήσω την ομάδα».

Για τον Ολυμπιακό: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό, στους προέδρους κ. Αγγελόπουλους, και στον κ. Σκινδήλια, είναι απίστευτα πέντε χρόνια για μένα. Εδώ είναι το δεύτερό μου σπίτι. Δεν έχω τι να πω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό. Όποτε δεν είμαι στην Αμερική, θα έρχομαι στην Ελλάδα. Ήρθα σαν παιδάκι, 13 χρονών, κι έφυγα στα 18. Μεγάλωσα κι έμαθα πολλά πράγματα εδώ. Νιώθω ότι με αγαπούν».

Για το ποιοι θα του λείψουν περισσότερο: «Θα πω από τον Ολυμπιακό, τον Χρήστο Μπαφέ και τον Ανδρέα Γκατζούλη».

Για το αν νιώθει πικρία που δεν πήρε την ελληνική υπηκοότητα, ενώ υπήρχε αυτή η δυνατότητα: «Όχι δεν νιώθω πικρία. Από την αρχή είχα επιλέξει να παίξω για τη Σερβία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν αγαπάω την Ελλάδα. Πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια εδώ».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*