Home / Stories / Ποιος χρόνος προσαρμογής; 10 παίκτες που έκαναν ονειρικό ντεμπούτο πριν τον Τάισον!

Ποιος χρόνος προσαρμογής; 10 παίκτες που έκαναν ονειρικό ντεμπούτο πριν τον Τάισον!

Ούτε πέντε λεπτά δεν χρειάστηκε ο Τάισον για να δείξει την ποιότητά του, με τον Βραζιλιάνο βιρτουόζο να σκοράρει τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έδωσε άλλη διάσταση στην έκφραση «ονειρεμένο ντεμπούτο» και μας έκανε να θυμηθούμε άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν άργησαν να δείξουν πόσα έχουν να δώσουν με το που πήραν χρόνο συμμετοχές στην Ελλάδα.

Οι περιπτώσεις είναι ασφαλώς πολλές, όμως το sport-fm.gr ξεχώρισε μερικές εκ των πιο χαρακτηριστικών τα τελευταία χρόνια και σας τις παρουσιάζει!

Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός-Αιγάλεω 1-0, 2007)

Η πιο παλιά επιλογή της λίστας και μία από τις πιο ξεχωριστές, καθώς ο Έλληνας μέσος είχε κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε ηλικία μόλις 16 ετών και εννέα μηνών του Αγιαννιού το 2007, έχοντας επιβλητική παρουσία στο δύσκολο 1-0 επί του Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ.

Ο Βίκτορ Μουνιόθ είχε εμπιστευτεί τον πιτσιρικά και εκείνος τον είχε δικαιώσει, με το match report του sport-fm.gr από το 2007 να αναφέρει πως «ο πιτσιρικάς ήταν… όλα τα λεφτά στην αναμέτρηση του “τριφυλλιού” με την ομάδα των δυτικών προαστίων. Έπαιξε δεξί χαφ, έκανε αρκετές φορές εντυπωσιακές κούρσες, είχε δυο φορές την ευκαιρία να χρηστεί σκόρερ, αλλά ο Γιάννου του είπε όχι και έδειξε ποδοσφαιρικό τσαμπουκά.

Τάισον: Ποιοι έκαναν ονειρικό ντεμπούτο πριν από αυτόν

Δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ σαν πιτσιρικάς και δίκαια αποθεώθηκε από τον κόσμο που πήγε στο ΟΑΚΑ. Ο Νίνης έχει όλο το μέλλον μπροστά του, ενώ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Βίκτορ Μουνιόθ που τον εμπιστεύτηκε και τον έβαλε βασικό, σε ένα παιχνίδι που η νίκη για την ομάδα του ήταν επιτακτική».

Κώστας Μήτρογλου (Άρης-Πανιώνιος 0-2, 2011)

Μπορεί να αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων επιθετικών του 21ου αιώνα, ωστόσο ο «Μητρογκόλ» είχε περάσει… δύσκολα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όταν ο Ισπανός προπονούσε τον Ολυμπιακό. Δύο φορές τον έστειλε δανεικό ο «τσινγκούρι», με την πρώτη να είναι στον Πανιώνιο, τον Ιανουάριο του 2011.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν να νικήσουν σε εκτός έδρας ματς με τους Θεσσαλονικείς από το 1961 (!) όμως δύο γκολ του νεαρού τότε φορ είχαν δώσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Τάκη Λεμονή!

Ούγκο Αλμέιδα (ΑΕΚ-Ξάνθη 4-1, 2016)

Επιθετικός με πολλές παραστάσεις, που έμεινε για έναν μόλις χρόνο στην ΑΕΚ αλλά αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας, που τον είδε να παίζει μέχρι και… τερματοφύλακας όταν χρειάστηκε!

Συνολικά, ο Πορτογάλος σκόραρε πέντε φορές σε 30 συμμετοχές, με δύο εκ των γκολ να σημειώνονται στο ντεμπούτο του ενάντια στην Ξάνθη.

Ο παλαίμαχος πλέον φορ είχε προλάβει να σκοράρει δις μέχρι το 16ο λεπτό (!), ανοίγοντας τον δρόμο για το τελικό 4-1, αν και είναι σαφές πως θα περίμενε κανείς να συνεχίσει πιο δυναμικά…

Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ-Λεβαδειακός 6-0, 2017)

Τον Ιανουάριο του 2016, η ΑΕΚ είχε προχωρήσει στην απόκτηση ενός Αργεντίνου επιθετικού από τη Λας Πάλμας με δανεισμό, δίχως οι άνθρωποί της να γνωρίζουν πως ο παίκτης αυτός θα εξελισσόταν σε σημαία της ομάδας – ερχόμενος άλλες τρεις φορές στον «Δικέφαλο» τα επόμενα χρόνια!

Αγωνιστικά βέβαια, ο «Τσίνο» είχε δείξει εξαρχής την ποιότητά του, σκοράροντας δις στο 6-0 επί του Λεβαδειακού για το Κύπελλο Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2016 – σε ένα ματς όπου ο Βάργκας είχε καταγράψει τρεις ασίστ.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Ολυμπιακός-Λουκέρνη 4-0, 2018)

Μία μεταγραφή που είχε περάσει από σαράντα κύματα, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να αφήνει την ΑΕΚ ως πρωταθλητής για τον Ολυμπιακό, που έμπαινε σε νέα εποχή με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο.

Τάισον: Ποιοι έκαναν ονειρικό ντεμπούτο πριν από αυτόν

Ο Λάζαρος έκανε ντεμπούτο στο ματς με τη Λουκέρνη για τα προκριματικά του Europa League και ήταν ονειρικό, καθώς σκόραρε δύο φορές ενάντια στους Ελβετούς – όπως και ο Ανχέλ Γκερέρο!

Κι εδώ πάντως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή να μετράει μεν δέκα γκολ σε 34 ματς αλλά να βλέπει έναν σοβαρό τραυματισμό να του στερεί κάτι παραπάνω.

Χουάν Νέιρα (Πανιώνιος-ΟΦΗ 2-2, 2018)

Εκ των πιο σημαντικών ποδοσφαιριστών στη σύγχρονη ιστορία του ΟΦΗ, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είχε φτάσει στην Κρήτη το 2018 και από το πρώτο κιόλας ματς είχε δείξει τι μπορεί να κάνει.

Τάισον: Ποιοι έκαναν ονειρικό ντεμπούτο πριν από αυτόν

Ο Νέιρα είχε πετύχει δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ενθουσιάζοντας τους φίλους των Κρητικών, που τον απολαμβάνουν ακόμα με τη φανέλα της ομάδας τους.

Γιώργος Βαγιαννίδης (Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1, 2020)

Στα 18 του χρόνια, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός από τον Γιώργο Δώνη σε ματς πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό και είχε αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία.

Μετά από 23 λεπτά, ο νεαρός μπακ χαφ είχε ανοίξει το σκορ από κοντά για την ομάδα του τραβώντας τα βλέμματα, αποχωρώντας λίγους μήνες αργότερα για την Ίντερ.

Εντέλει, ο… δρόμος τον έβγαλε ξανά στην Αθήνα και το «τριφύλλι» το καλοκαίρι του 2021.

Τόμας Μουργκ (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1, 2020)

Κατευθείαν στα βαθιά είχε μπει ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός, που είχε κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι «Δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ.

Είχε περάσει στο ματς στο 81ο λεπτό αντί του Μιχαηλίδη με την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ και μόλις στο 89’ ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά!

«Θεωρούσα απίθανο το να σκοράρω με κεφαλιά, αλλά τα κατάφερα» είχε δηλώσει περιχαρής μετά την αναμέτρηση, με τον 28χρονο ποδοσφαιριστή να μην αποτελεί και πρώτο μπόι…

Ίνμπομ Χουάνγκ (Απόλλων Λεμεσού-Ολυμπιακός 1-1, 2022)

Η εμφάνιση του Νοτιοκορεάτη στην Κύπρο αποτελεί πιθανότατα, μαζί με τις επεμβάσεις του Βατσλίκ στα πέναλτι, ένα από τα λίγα highlights της εφετινής ευρωπαϊκής πορεία των Πειραιωτών.

Ο Ασιάτης μέσος είχε… καταπιεί το κέντρο του Απόλλωνα, είχε ισοφαρίσει σε 1-1 και είχε χάσει μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή στο δεύτερο μέρος, αφήνοντας μία γεύση για τα όσα θα ακολουθούσαν – παρότι αποχώρησε με ενοχλήσεις.

Λίγους μήνες μετά, δεν μας κάνει πλέον την παραμικρή εντύπωση να μαγεύει με τις εμφανίσεις του ο Χουάνγκ…

Πεπ Μπιέλ (Ολυμπιακός-Ιωνικός 3-1, 2022)

Λίγο μετά τον Χουάνγκ, ο Ισπανός μπήκε κι αυτός δυναμικά στο ξεκίνημα της πορείας του με τα ερυθρόλευκα.

Το ντεμπούτο του Μπιέλ με τον Ολυμπιακό ήταν στο εντός έδρας ματς με τον Ιωνικό, όπου σε 75 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να σημειώσει ένα γκολ και να δώσει μία ασίστ!

Κι όλα αυτά ενώ είχε αποκτηθεί από τους πρωταθλητές μόλις δύο μέρες πριν…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*