Home / Ομάδες / Ποδοσφαιριστής βρήκε ομάδα έπειτα από τέσσερα χρόνια απραξίας, δυόμιση εκ των οποίων στη φυλακή!

Ποδοσφαιριστής βρήκε ομάδα έπειτα από τέσσερα χρόνια απραξίας, δυόμιση εκ των οποίων στη φυλακή!

Μία από τις πιο σημαντικές μεταγραφές στην Αγγλία οριστικοποίησε η Τσέστερφιλντ, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντ Έβανς, που βρισκόταν στη φυλακή για υπόθεση βιασμού.

Όταν μια ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Αγγλίας (League 1) ανακοινώνει την απόκτηση ενός 27χρονου Ουαλού επιθετικού, δεν συνιστά και την είδηση πρώτου μεγέθους, αλλά στην περίπτωση της Τσέστερφιλντ και του Τσεντ Έβανς, η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ο λόγος;

Η ίδια η ιστορία του Ουαλού επιθετικού…

Πριν από τέσσερα χρόνια είχε βρεθεί στο «δίνη του κυκλώνα» από τα βρετανικά ΜΜΕ, όταν είχε καταδικαστεί για υπόθεση βιασμού μίας 19χρονης –τότε- σερβιτόρας, μαζί με τον φίλο του (που αθωώθηκε), Κλέιτον Μακντόναλντ.

Ο Τσεντ Έβανς τον Απρίλιο του 2012 κρίθηκε ένοχος και το δικαστήριο τον τιμώρησε με πενταετή φυλάκιση, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην επαγγελματική του καριέρα, με τον ίδιο να αγωνίζεται τότε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Έπειτα από δυόμιση χρόνια στη φυλακή, η έφεση που κατέθεσε, έγινε αποδεκτή και τελικά αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2014 και ορίστηκε επανεξέταση της δίκης με νέα στοιχεία στις 4 Οκτωβρίου του 2016.

Τελικά, το… θαύμα για τον 27χρόνο σήμερα διεθνή επιθετικό έγινε, με την Τσέστερφιλντ να του προσφέρει συμβόλαιο ενός έτους και τις αποδοχές του να αγγίζουν τις 2.600 ευρώ την εβδομάδα, όταν πριν φυλακιστεί αμειβόταν με 26.000 ευρώ. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Τσέστερφιλντ έπαιξε η παρουσία του προπονητή, Ντάνι Γουίλσον, που ήταν τεχνικός στη Σέφιλντ, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Έβανς.

Μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής ο διεθνής επιθετικός πραγματοποίησε και τις πρώτες του δηλώσεις: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και προνομιούχος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Τσέστερφιλντ και ελπίζω να συνεισφέρω τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, για την ομάδα, τους οπαδούς και την κοινότητα.

inner

Αυτό ήταν από τα πρώτα σεξουαλικά σκάνδαλα που ξέσπασαν στο αγγλικό ποδόσφαιρο και μετά ακολούθησαν κι άλλα, με σημαντικότερο αυτό με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Τζόνσον, που βρίσκεται στη φυλακή, με την κατηγορία αποπλάνησης ανηλίκου.

πηγή : sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*