Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Πογέτ: «Μεγάλη πιθανότητα να μείνω στην ΑΕΚ και του χρόνου»

Πογέτ: «Μεγάλη πιθανότητα να μείνω στην ΑΕΚ και του χρόνου»

Αλλά δεν βλέπω το… μέλλον

Αθήνα
Πολύ πιθανή βλέπει ο Γκουστάβο Πογέτ την παραμονή του στην ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε σήμερα ως καλεσμένος τηλεοπτικής εκπομπής στη NOVA. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ουρουγουανός προπονητής είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να πω πως υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσουμε μαζί. Εγώ είμαι ήρεμος κι ο πρόεδρος είναι ήρεμος. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως όσο είμαστε εδώ, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε ήρεμοι και να αποδώσουμε στη συνέχεια. Δεν έχω τη… μαγική μπάλα για να μπορέσω να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον».

Ο Πογέτ μίλησε για τα πάντα, θυμήθηκε τον καιρό που μεσουρανούσε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αναφέρθηκε γενικά στις προσδοκίες του αλλά και ειδικά στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξής του:

– Αν τον απασχολεί η διαφορά του Ολυμπιακού:
«Φυσικά και με απασχολεί. Αν μπορέσουμε να φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο στη δύναμη, στο ύψος των παικτών, στην τεχνική κατάρτιση, θα είναι πολύ θετικό για να τον κερδίσουμε ξανά και στο μέλλον».

– Οι σκέψεις του ενόψει Παναθηναϊκού
«Η διαφορά του Παναθηναϊκού είναι πως αρχίζει και φαίνεται η σφραγίδα του προπονητή του. Θα είναι κλειστό παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάποια πράγματα που δεν μπορώ να σας πω. Είναι μία πιθανότητα ο Βάργκας να παίξει ποιο πίσω, να το δοκιμάσουμε και να είμαστε ξεκάθαροι με αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Μία εύκολη λύση είναι να βάλεις δύο επιθετικούς. Έχουμε πολλούς παίκτες στην επίθεση, έχουμε επιλογές. Θα δούμε για το αν θα αλλάξουμε το σύστημα».

-Αν έχει σκεφτεί να καθιερώσει το σύστημα 3-5-2 σε περίπτωση παραμονής του:
«Θα σας πω κάτι. Εγώ είμαι ερωτευμένος με το 4-4-2. Το θέμα είναι ότι για να παίζεις αυτό το σύστημα πρέπει να είναι ειδικοί παίκτες. Ειδικά το να παίζεις με δύο αμυντικά χαφ αυτό το σύστημα δεν το εχω δει κ έγινε προσαρμογή στο 4-4-3, οπότε το 3-5-2 είναι περισσότερο σα λύση παρά σαν τελική απόφαση. Νομίζω ότι το 4-4-2 έτσι όπως το θέλω εγώ είναι με μέσο επιθετικό ώστε να μπορεί να βοηθάει και αμυντικά. Να μπορεί να προσαρμόζεται η ομάδα και επιθετικά αλλά και αμυντικά. Θα χρειαζόμουν όλη την περίοδο της προετοιμασίας για να το κάνω».

-Πώς νιώθει στην Ελλάδα:
«Η αλήθεια είναι ότι διασκεδάζω πάρα πολύ. Έχει διαφορά όταν παίζω εντός κι όταν παίζω εκτός, αυτό μου αρέσει πολύ. Μην γνωρίζοντας τους αντιπάλους, μελετώντας τους βλέπω κι αναλύω τον τρόπο παιχνιδιού, σκέφτομαι επιπλέον ότι θα παίξουν κόντρα στην ΑΕΚ οπότε μπορεί να αλλάξουν κάτι. Οπότε αυτή τη στιγμή, σεβόμενοι την αντίπαλο, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι πριν έρθω ήμουν λίγο τρομοκρατημένος με όλα αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική κατάσταση, αλλά πλέον μα έχει εκπλήξει θετικά η όλη κατάσταση».

-Ποια εκ των Τσέλσι ή Τότεναμ αγάπησε περισσότερο:
«Χωρίς αμφιβολία η ομάδα που αγάπησα περισσότερο ήταν η Τσέλσι, για τον απλό λόγο ότι κάθε χρόνο κερδίζαμε και ένα τρόπαιο. Και όταν κάποιος κερδίζει συνεχώς τρόπαια, μετατρέπετε σε φανατικό οπαδό της ομάδας».

-Για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που κατέκτησε με την Τσέλσι κόντρα στη Ρεάλ με δικό του γκολ:
«Ήταν μία κακή μέρα αρχικά γιατί ο προπονητής μού είχε πει πως δεν θα έπαιζα, νομίζω ότι ήταν καταπληκτικό το τελείωμα το συγκεκριμένου αγώνα. Μπόρεσα και έπαιξα 20 λεπτά και μπόρεσα να σκοράρω απέναντι στη Ρεάλ κι αυτά τα 20 λεπτά μου έδωσαν την ευκαιρία να πάρω το κλειδί του αυτοκινήτου που δίνω τώρα στους παίκτες».

-Αν ζητάει από τα «8άρια» του να σκοράρουν όσο εκείνος:
«Είναι αλήθεια ότι παίζουμε 4-3-3 με έναν αμυντικό χαφ και προσπαθώ να παίζουμε έτσι. Στην περίπτωση του Γιόχανσον κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια για να τον πείσω να παίξει έτσι και ναι, θέλω τα χαφ μου να μας βοηθούν στο σκοράρισμα. Στην αρχή ήθελα απλά να τσεκάρω την ομάδα, αν θυμάστε στα πρώτα παιχνίδια δε αλλάξαμε κάτι. Μου αρέσει να ξεκινάω χωρίς να κάνω αλλαγές και αν βρω έναν ποδοσφαιριστή από τον οποίο μπορώ να πάρω κάτι διαφορετικό, να το κάνω. Δεν έχω ξαναδεί παίκτη όπως ο Σιμόες σε όλη μου την καριέρα, να προσαρμόζεται τόσο γρήγορα σε αυτά που του ζητάω. Θα έπρεπε, αν ήξερε ελληνικά, να είναι ο ποδοσφαιριστής στον οποίο θα δίνω τις οδηγίες για να τις μεταφέρει στους συμπαίκτες του».

-Αν υπάρχει άλλος παίκτης, εκτός από τον Σιμόες, που περιμένει σημαντικά πράγματα απ’ αυτόν:
«Έχω δει πολλά έως τώρα, όπως ο Πέτρος Μάνταλος, ένας ποδοσφαιριστής με καταπληκτική ποιότητα και μοναδικό στιλ. Θα ήθελα να τον βοηθήσω να φτάσει στο επίπεδο να είναι στην Εθνική και να είναι παίκτης-κλειδί. Αυτός είναι ο βασικός μου στόχος. Πιστεύω ότι την επιθετικότητα που χρειάζεται την έχει. Το πώς πρέπει να μαρκάρει, να καλύψει τη μπάλα, το καταλαβαίνει τέλεια. Αν μένει κάτι, είναι να έχει μια συνέχεια σε αυτό που κάνει, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*